Foghúzás utáni étel tippek? Mit lehet ilyenkor főzni, enni?
3 órán belül lehetőleg semmit.
3 napon belül lehetőleg tojást, tejet, tejterméket, savas, erjesztett ételeket, italokat kerülni.
Ha a húzás óta eltelt legalább kb 3 óra, akkor pépes állagút, ahogy írták. És rágj a másik oldalon, lehetőleg.
Tudom mit nem szabad enni foghúzás után, de a kérdésem az lett volna, mi az amit viszont szabad és laktató is. Amit én eddig próbáltam: főtt krumpli, bébiétel, banán pépesítve, lereszelt alma és keksz.
Várom a tippeket!
Nem tudom, nekem egy régi vágású, és mégis nagyon-nagyon elismert magánfogorvosom van. Olyan vén a doktor úr, mint az országút. :D
És mikor fogat húzott annyival engedett el: "Tejeset lehetőleg ne igyon, kedves; a pacal meg ráér egy hét múlva is. Ezen kívül fogyasszon egészséggel bármit!"
Hát vicces volt, ahogy nevettem félig érzéketlen arccal. xD
De ezért is szeretek hozzá járni: az ember nem szorong, jól érzi magát, és élvezi(!!!), ahogy az az ember a szájában kotorászik. :D
A férjem is hozzá jár, ő szívbeteg, szóval neki a már fentebb leírtakat azért elmondta részletesen. De ha ilyen problémád nincs, szerintem nyugodtan betarthatod a tejmentességet és a pacal jövőhétre halasztását. :D
Főtt tojás sárgáját, össze is törheted főtt májjal, a főtt krumplival lehet pépesíteni, mehet bele apróra darabolt főtt cs.melle hús
Turmixolt, (összetört) főtt zöldségek: répa, karalábé,
De a vegyes turmixolt zöldség-italok is mehetnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!