Hogy lehet megoldani, hogy a "természetes ételfestéknek" csak a színe kerüljön bele, az íze ne?
Figyelt kérdés
Türkizzöld színt szeretnék az egyik jégkrém receptemhez. Először Dr. Oetker ételfestéket használtam, most viszont inkább rátérnék az egészségesebb színezésre. Olvastam, hogy áfonyával lehet kinyerni a kék, spenóttal pedig a zöld színt. Azonban van egy olyan érzésem, hogy a spenót íz nem nagyon illik bele egy jégkrémbe sem és csak elrontaná.2017. jún. 28. 09:06
1/4 anonim válasza:
Áfonyából és spenótból sose csinálsz türkit.
Ráadásul a kék pont az a szín, amit természetesen nem lehet kinyerni.
2/4 A kérdező kommentje:
Rendben. Köszönöm.
2017. jún. 28. 09:33
3/4 anonim válasza:
Miért kellene, hogy türkizzöld legyen? Szerintem elég, ha áfonyát használsz.
4/4 anonim válasza:
A lilakáposzta ad kékes színt, savval vagy rántottában egészen türkiz lesz. Hogy jégkrémnél mennyire jó, azt mondjuk nem tudom. Egy igen erős kékes színnél szerintem kvázi lehetetlen kikerülni az ételfestéket, a lilánál már megy, mivel a cékla brutálisan erős színű s az áfonya is lilás, bár az szerintem nem színez annyira. A sárga sem nehéz, ott inkább fűszernövényben gondolkodnék...
Zöld színe sok növénynek van, ugyebár, a sóska jobban illik jégkrémhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!