Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Borecetben van benne alkoholt?...

Borecetben van benne alkoholt? (tudom hülye kérés)

Figyelt kérdés
Ettem délben egy joghurt salátát és később kiváncsiságból megnéztem miből van. Az írja, van benne ízesített borecet (borecet aroma). Borecetben van alkohol? Azért kérdezem, mert olyan gyógyszert szedek, ami nem lehet alkoholt inni.

2017. jún. 21. 13:05
 1/5 A kérdező kommentje:
Kérés vagyis kérdés akartam írni.
2017. jún. 21. 13:06
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen nincs. De ha aroma van benne, akkor az nem is borecet igazán
2017. jún. 21. 13:16
 3/5 A kérdező kommentje:
Oké, megnyugodtam. Köszönöm a választ.
2017. jún. 21. 13:42
 4/5 anonim ***** válasza:

Az alapfogalmakat a Magyar Élelmiszerkönyv a következőképpen definiálja: "Az ecetkészítmények olyan ecetsavat tartalmazó termékek, amelyek élelmiszerek ízesítésére és tartósítására valók. Az ecet olyan termék, amelyet mezőgazdasági eredetű nyersanyagok kettős fermentációjával (alkoholos-ecetsavas) állítanak elő.”

Az aroma viszont köszönő félben sincs a valódi ecettel.

2017. jún. 21. 14:23
 5/5 Phoney ***** válasza:
100%

Gyakorlatilag nincs.

Minden ételecetben van nyomokban alkohol (ahogyan pl. minden kelttésztában is), de teljesen jelentéktelen mennyiség. Tehát semmilyen élelmiszernél nem kell aggódnod az alkohol miatt, hogyha az nem kimondottan alkoholos ital (vagy esetleg azzal készült édesség).

Hogy egy gyógyszerre nem lehet alkoholt inni az nem azt jelenti, hogy szó szerint semennyi alkoholt nem vihetsz be, hanem azt, hogy konkrétan alkoholos italt (=jelentős alkoholtartalmú élelmiszert) nem fogyaszthatsz. Tehát ihatsz pl. „Max 0,5%-os” alkoholmentes sört is.

2017. jún. 21. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!