Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért puffaszt a borsó, bab....

Miért puffaszt a borsó, bab. stb? Mit lehet tenni valamit, hogy ne puffasszanak?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretjük a borsót, ababot, a karfiolt de sajnos egy tányér borsóleves is nagyon felpuffaszt. Lehet tenni valamit? Van valami praktika?
2010. máj. 18. 12:06
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nehezen emészthető a cellulóz héj ezért egy része a bélben kezd bomlani úgy ahogy.
2010. máj. 18. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 BeerHunter ***** válasza:

Áztatáskor szórj a vízbe egy kis szódabikarbónát. Hamarabb is fő meg, kevésbé puffaszt.

Bár pukizni néha vicces:) és ezektől ritka büdöset lehet:D

2010. máj. 18. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 LidoKain válasza:

A hüvelyesek egy triszacharid nevű hatóanyag miatt fejlesztenek gázokat pontosabban.

Ezt eltudod kerülni mindenféle praktikákkal..pl szódabikarbóna, (de az roncsolja a B-vitamint) vagy áztatás, csíráztatás, fedő nélkül főzés, ilyesmik...

2013. ápr. 28. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!