Miért puffaszt a borsó, bab. stb? Mit lehet tenni valamit, hogy ne puffasszanak?
Figyelt kérdés
Nagyon szeretjük a borsót, ababot, a karfiolt de sajnos egy tányér borsóleves is nagyon felpuffaszt. Lehet tenni valamit? Van valami praktika?2010. máj. 18. 12:06
1/3 anonim válasza:
Nehezen emészthető a cellulóz héj ezért egy része a bélben kezd bomlani úgy ahogy.
2/3 BeerHunter válasza:
Áztatáskor szórj a vízbe egy kis szódabikarbónát. Hamarabb is fő meg, kevésbé puffaszt.
Bár pukizni néha vicces:) és ezektől ritka büdöset lehet:D
3/3 LidoKain válasza:
A hüvelyesek egy triszacharid nevű hatóanyag miatt fejlesztenek gázokat pontosabban.
Ezt eltudod kerülni mindenféle praktikákkal..pl szódabikarbóna, (de az roncsolja a B-vitamint) vagy áztatás, csíráztatás, fedő nélkül főzés, ilyesmik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!