Milyen ételt ajánlanátok annak az embernek aki csak pépes ételeket ehet és ami ráadásul laktat is? Mondanátok nekem ilyeneket?
Máshogy hogyan akarod pépesíteni? Nem is értem a párodat... miért lenne gusztustalan? Sőt vannak olyan ételek, amelyeket kimondottan így kell készíteni.
nos akkor amit én szoktam és pépes.
-spenót, sóska (bár gondolom ezzel nem aratnék osztatlan sikert a párodnál)
-krumplipüré
-paszuly (ezt leírom, mert nem mindenki ismeri. Ez egy erdélyi étel. Fehérbabot beáztatod egy éjszakára, majd hidegvízben felteszed főzni. Csak sózni kell és babérlevelelet tenni bele. Amikor megfőtt akkor - az eredeti erdélyi recept szerint egy szitán át kell törni, de én turmixolni szoktam a levével együtt. Ezután olajjal és liszttel készítek egy rántást (pirospaprika nem kell bele), és ezzel berántom az áttört vagy átturmixolt babot. A főzővízből annyit teszek hozzá, hogy kb. olyan állagú legyen mint egy mártás.
Ezzel kész is a főétel. De amitől igazán finom ízt kap az a következő. Olajban vagy zsírban süss meg 1 nagyobb fej apróra vágott hagymát, és a tűzről levéve keverj bele 2 teáskanál piros fűszerpaprikát. Ezzel a paprikás sült hagymával mindenki a tányérján meglocsolja a paszulyt.
Na ez aztán igazán laktató és szerintem finom is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!