Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Otthon főzünk zsirosabban...

Otthon főzünk zsirosabban vagy a vendéglőben?

Figyelt kérdés
Ti hogy gondoljátok ? Ti olajosabban, zsirosabban főzitek a kaját, mint a vendéglőben vagy forditva ? És itt komoly vendéglőről beszélek, nem a McDonald's-ról vagy a KFC-ről
2010. máj. 14. 09:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Az nagy mértékben függ attól, hogy melyik étteremről, és melyik "otthon"-ról beszélünk.
2010. máj. 14. 10:14
 2/11 A kérdező kommentje:
A TI otthonotok és egy átlagos étterem
2010. máj. 14. 10:15
 3/11 anonim ***** válasza:
46%

Nem szoktunk étterembe járni. Itthon csak zsírral főzők,mert az egészségesebb az olajnál,és sok étel csak zsírral jó igazán. Pl. pörköltet nem lehet jóízűt készíteni olajban. Olajat csak akkor használok,ha valamit bő zsiradékban kell sütni.(rántott hús,fánk stb)

De ez nem jelenti azt,hogy az étel úszik a zsírban. Nem a sok zsírtól lesz jó ízű egy étel. Megfelelő hozzávalók és fűszerek kellenek egy finom kajához.

2010. máj. 14. 10:22
 4/11 anonim ***** válasza:
Én 20 éve nem voltam étteremben. Szerintem minden étterem máshogy főzhet, az ottani szakácstól függ, nem?.
2010. máj. 14. 10:34
 5/11 anonim ***** válasza:
Nekem zsírosabb/olajosabb az éttermi kaja, pedig én otthon szinte csak zsírt használok, nem olajat.
2010. máj. 14. 10:44
 6/11 anonim ***** válasza:

Szia! zsírral főzök otthon, de csak annyival, amennyi feltétlenül szükséges. nem úszik vastagon a zsír sem a leveseimen, sem a szaftok, pörköltök tetején.olajat halsütéshez haszználok, mert abban ropogósabbra sül, de azt is papírtörlőre szedem.

régebben néhányszor eljártunk étterembe /szülinap, évfordulók/akkor nem tapasztaltam, hogy túl zsírosan főztek volna.

sajnos ma már nem tehetjük meg a vendéglőbe járást még

ritkán sem, abszolút a spórolós háztartásvezetésre

vagyok kényszerülve.

üdv.

2010. máj. 14. 10:51
 7/11 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Én mostanában megfordultam párszor egy bizonyos étteremben (nem azért, mert megtehetem, hanem azért, mert megfizethető a menüjük - bőven 1000Ft alatt, és valamit enni kell), ott rendkívül zsírosan főznek, de ezen kívül nem emlékszem, hogy bármikor is észrevettem volna, hogy kifejezetten zsírosan főznének az éttermekben.

2010. máj. 14. 14:11
 8/11 anonim ***** válasza:
Ja, azt elfelejtettem leírni, hogy egyébként otthon sem szoktunk egyáltalán zsírosan főzni. Végkövetkeztetés: az étteremben főznek zsírosabban (abszolút kis különbséggel).
2010. máj. 14. 14:12
 9/11 anonim ***** válasza:
Én abszolút nem főzök zsírral, olajat is csak egy nagyon kevéskét használok (anyukám mindig kinevet)! Ahová én járok minden hétköznap kajálni hál Isten ott sem főznek olajosan! :)
2010. máj. 14. 21:33
 10/11 anonim ***** válasza:
Otthoni kaják jobbak az étermekben az alapanyagokat kispórolják, és zsíral, fűszerekkel pótolják.
2010. máj. 14. 23:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!