Otthon főzünk zsirosabban vagy a vendéglőben?
Nem szoktunk étterembe járni. Itthon csak zsírral főzők,mert az egészségesebb az olajnál,és sok étel csak zsírral jó igazán. Pl. pörköltet nem lehet jóízűt készíteni olajban. Olajat csak akkor használok,ha valamit bő zsiradékban kell sütni.(rántott hús,fánk stb)
De ez nem jelenti azt,hogy az étel úszik a zsírban. Nem a sok zsírtól lesz jó ízű egy étel. Megfelelő hozzávalók és fűszerek kellenek egy finom kajához.
Szia! zsírral főzök otthon, de csak annyival, amennyi feltétlenül szükséges. nem úszik vastagon a zsír sem a leveseimen, sem a szaftok, pörköltök tetején.olajat halsütéshez haszználok, mert abban ropogósabbra sül, de azt is papírtörlőre szedem.
régebben néhányszor eljártunk étterembe /szülinap, évfordulók/akkor nem tapasztaltam, hogy túl zsírosan főztek volna.
sajnos ma már nem tehetjük meg a vendéglőbe járást még
ritkán sem, abszolút a spórolós háztartásvezetésre
vagyok kényszerülve.
üdv.
Első vagyok.
Én mostanában megfordultam párszor egy bizonyos étteremben (nem azért, mert megtehetem, hanem azért, mert megfizethető a menüjük - bőven 1000Ft alatt, és valamit enni kell), ott rendkívül zsírosan főznek, de ezen kívül nem emlékszem, hogy bármikor is észrevettem volna, hogy kifejezetten zsírosan főznének az éttermekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!