Mit jelent a nokedli szaggatás?
Dettó...
A nokedli egy tésztaféle, amit úgy kell elkészíteni, hogy a tészta masszát egy lyukacsos nagy reszelőszerűségen amit nokedliszaggatónak hívnak kis kb borsó méretű vagy kicsit nagyobb darabokra szaggatod amik a vízbe pottyannak amit aztán megfőzöl. Azért szokták ezt mondani, mert sok lány manapság csak rib anckodik össze-vissza, de a konyhában azt se tudja, hogy mi az hogy nokedliszaggatás/nem képes nokedlit készíteni. Pl van egy kép amin egy brutál jól kinéző modell van és valaki odaírja, hogy "De vajon tud nokedlit szaggatni?" akkor ez azt jelenti, hogy hiába néz ki ilyen jól, valószínűleg egyáltalán nem házias. (Egyébként nem vagyok annak a híve, hogy a konyha az csak a nő területe, de ez már egy teljesen más téma)
A kézi az igazi...
A tésztát vágódeszkán kilapítva vizes pengéjű késsel tetszőleges méretre darabolva pottyantjuk a forrásban levő vízbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!