Ugyanaz a chilipaprika őrleményként vagy szószként erősebb?
A chilimania.hu oldalon nézetegem a chilipaprikákat, szeretnék valamilyen kipróbálni. Kinéztem a Jolokiát, de van őrleményként is (így olcsóbb is), valamint szószként is.
Melyik fajta lehet az erősebb, vagy melyik adja ki jobban az ízt, hatását? Az őrlemény vagy a szósz?
Ki pontozta le az elsőt?
Csak mert nagyon igaza van. Kérdező, egyszerűbb lett volna, ha a két terméket linkeled, de ha megnézetitek, egyetlen egy Jolokia őrleményt és egyetlen egy Jolokia szószt lehet kapni ebben a webboltban és az utóbbi bizony kápia paprika alapú. Szóval messze nem azonos a kettő. Viszont Kérdező, a Bhut Jolokiát a laza 1000000 Scoville egységével úgysem kiskanállal fogod enni, úgyhogy inkább az a kérdés, hogy te egy szelídebb és emiatt könnyebben kezelhető, adagolható, de "átértelmezett" chili szószt szeretnél, vagy nehezen kezelhető és adagolható, de változatosan felhasználható, brutál erős, 100% eredeti őrleményt.
Ha elfogadsz tőlem egy tanácsot, vegyél valami kevésbé erős paprikát is, ha már úgy is rendelsz! A habanerók nem véletlenül lettek a fél világ kedvencei: fantasztikus citrusos-gyümölcsös ízviláguk van és bár nem tartoznak a "super hot" kategóriába, de 350000 körüli Scoville egységgel az erejükre sem lehet panasz. Ja és ebből árulnak 100%-os krémet is ;)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!