Tesco házhoz szállításnál mennyi borravalót illik adni ha sok vizet rendelek? 5-10. 000ft?
Hát lehet én vagyok a smucig, de én 2000 forintot adtam a szállítóknak a hűtőcserémnél, 600 literes hűtő és 15 percet kellett várjanak
Te most akarsz 180 palack vizet rendelni, 100 ft darabja, az 18000 ft + 1000 a szállítás + 10000 borravaló, vagyis 29000 forintért megkapod 180 vizedet, vagyis potom 61%kal többért...
# 8, sok étteremnél benne van a szervizdíj az ételben, én sem vagyok nagy borravaló osztogató, de ez azért más. Én semmit nem kapok pluszban, de nem is lennék alkalmazott.
# 10 ezért rendelem, ha nem lenne egyértelmű.
# 11, igaz, de normál esetben meg naponta megyek kocsival (idő + üzemanyag + cipekedés), 4 palack nálam simán elfogy egy nap alatt, de inkább 4,5-5db. Akkor inkább adok nekik +x összeget és 1-1,5 hónapra le van tudva a víz. De ha elég nekik 2000ft, és máskor nem verik a földhöz a vizemet mielőtt felhozzák akkor részemről ok.
Borravalónak akkor is sok 5-10 ezer.
Fél óra munka. Igen. Ha adsz 5-5 ezret, akkor az 10.000 ft-os órabér?
Vagy ha 2-2 ezret, akkor is 4000 ft-os órabér.
Az durván sok. Maga a munkabér lehet kb 1000 ft/h.
Nehogy már a borravaló meg 4-szer annyi legyen.
Szerintem nem neked kéne kipótolni a napi bérüket, hanem neked IS!
Számold ki, ha csak 1000-1000 ft-ot adsz, és mindenki más is adna annyit, napi 10 címmel az 10.000 ft. 20 munkanappal az 200.000 ft, csak a borravalóból, a fizetésen felül!
Ne érts félre, senki zsebében nem akarok turkálni, csak úgy hirtelen feltűnt ez az összeg. Szerintem 2-2 ezerrel is boldogok lesznek, de nyilván a te döntésed, te pénzed.
Harmadik emeleten lakom, szintén lift nélküli házban, egyszerre általában 20-30 kilót szoktam rendelni, ezt egyszerre szokták felhozni, ritkán fordulnak kétszer.
Én mindig egy 500-ast adok. Úgy látom, hogy örülnek neki, nem veszem észre, hogy kevesellnék.
Szerintem fordulónként 2-300 forint elég lesz.
Nálam sose voltak még ketten, mindig egyedül jön.
500 forintot szoktam adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!