Darált sertéshús meddig áll el a fagyasztóban?
Akkor én még egy próbának alávetném:
dinsztelt hagymán fűszerekkel, födő alatt kezdeném el párolni, mert közben a felszálló szagról még kiderül, hogy annak a kajának "szaga" van, vagy "illata"!!!
Ha párolás közben nem érzel semmi büdöset, hasonlót, akkor még elkészülte után óvatosan belekóstolnék.
Ha jó, akkor rizzsel valami rakotthoz felhasználhatod.
Ha rossz, még akkor is ráérsz kidobni!
Kb. fél évig áll el úgy, hogy nem veszít jelentősen az állagából, minőségéből.
Nagyon nagy tévhit, hogy évekig 'jó' a fagyasztott hús/zöldség, stb.
Az a baj, hogy a fagyasztáskor hosszú idő folyamán a víz jégkristályokat képez az ételben, ami szétszakítja az adott étel sejtjeit (itt tényleg molekuláris szintű jégkristályokra kell gondolni). Rövid fagyasztás esetén ez nem jön létre, viszont minél tovább fagyasztod, annál tovább romlik az adott étel állaga.
Többek között ezért blansírozzák a zöldségeket fagyasztás előtt, mert ezzel felpuhulnak a sejtek, ami flexibilisebbé és "elenállóbbá" teszi őket fagyasztáskor.
Húshoz viszont nincs ilyen módszer, tehát a minőségveszteség garantált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!