Egy doboz Red Bullban mennyivel több a koffein, mint egy átlagos kávéban?
azért az a 40 kàvé tulzàs.Vagy mégsem?
na most tényleg jo lenne utàna jàrni.
talàltam valamit:
Összetevök
.traurin
koffein
aszpartàm
glükoz
szacharoz
b-vitaminok
glükoronolakton
aceszulfàm
Mint ismeretes,a koffein kedvezö hatàssal van a szellemi és a fizikai teljesitöképessögre.
Bizonyitottan javitja a reakcioidöt,éberséget,koncentràciot.
Emelett a nagy àlloképességet igénylö mozgàs soràn a zsirégetést is elösegiti.
EGY DOBOZ REDBULL EGY CSÉSZE KÀVÉNAK MEGFELELÖ KOFFEINT TARTALMAZ!!!!!
TAURIN:Az emberi szervezetben is elöfordulo kéntartalmu amino sav,mely bizonyos körülmények között nagyon fontos szerepet jàtszik.
A traurin a szervezet életfunkcionjàhoz nélkülözhetetlen..
Antioxidhatàsu,mely segiti a méregtelenitést.
A traurin elöfordul az anyatejben,és bizonyos élelmiszerekben:
kagylo,hal szàrnyasok.
Legtöbb bébiételhez is adjàk.
Gyakran feltett kérdések a red bullal kapcsolatban:
1.A traurin tényleg bikaheréböl,bika vizeletböl,bika ondobol készül?
-a traurin szintetikus anyag,gyogyszercégek àltal elöàllitott,àllati összetevök nélkül.
Vegetàriànusok szàmàra s alkalmas a fogyasztàsa?
-igen,hiszen nem tartalmaz semmiféle àlati terméket.
Remélem hasznos volt szàmodra,amugy az elsö vàlaszolo voltam,és kijavitva a 2 csészét 1 csészére elnézést kérek!
Ezt az adatot a Red bull honlapjàrol szedtem le.
Az a 40 szerintem onnan rémlik, hogy 40 mg/100 ml a tartalma, nem? Általában e körüliek az energiaitalok.
(Sajna a Red Bull honlapján nem írják, hogy pontosan mennyi k. van benne, de úgy tudom, h. pár éve csökkentették a benne lévő mennyiséget, és most 32 mg/100 ml.)
Olyat biztos nem láttál, amiben 40 kávénak megfelelő lenne, mert az 3-5 g körüli mennyiség, ami már megközelíti a halálos adagot. (Igen, a koffein is méreg. Mint gyakorlatilag minden anyag. Csak mennyiségtől függ, h. okoz-e mérgezést.)
Egy csésze kávéban kb. 80-120 mg szokott lenni, így a RB egy nem túl erős kávéval azonos mennyiséget tartalmaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!