Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Kezdjek kávézni, vagy energiai...

Kezdjek kávézni, vagy energiaital vagy van valami más?

Figyelt kérdés
Márciusban lesznek vizsgáim (első komolyabb vizsgám életemben ) és felakarok készülni rá de suliu után hazaérve nem sok erőm van komolyan készülni pluszba (próbaérettségi szal nem tul fontos de azért örülnék ha felkészülve irnám meg+angol nyelvvizsga de az EZ), szal gondolkodtam lehet 2 hónapra el kellene kezdjek kávézni, hogy megjöjjön az energiám, de nem lehet, hogy pont az ellenkezője történne, hallottam sokan elfáradnak tőle, vagy szedjek C vitamint? Mindegy csak energiát adjon. Eddig napi kb 1 órát tanultam, most tényleg rá akarok állni kicsit a készülésre amihez plusz energia kéne mit ajánlotok? :D

2017. jan. 16. 17:43
 1/8 anonim ***** válasza:
74%
2017. jan. 16. 18:11
 2/8 anonim ***** válasza:
0%

Kávé inkább.

Bár szerintem hülyeség direkt amiatt, hogy több energiád legyen (főleg, hogy nem is lesz tőle több energiád, max. egy kicsit tovább bírod alvás nélkül, de attól is függ, milyen kávéra gondolsz, mert az ilyen háromazegyben meg társai nem érnek semmit). Ha kávézni akarsz, akkor azért idd, mert szereted.

Amúgy a tea is jó ugyanerre a célra.

Energiaitalt inkább hanyagold. Egészségtelenebb is, ráadásul (szerintem) nem is finom.

2017. jan. 16. 18:27
 3/8 A kérdező kommentje:
de ha du 3kor iszok az már nem hat ki az alvásra csak 2-3 órára növeli a koncentrációt nem?
2017. jan. 16. 18:36
 4/8 anonim ***** válasza:

Legjobb, ha kitapasztalod saját magadon.

De mint mondtam, nem mindegy, hogy milyen kávét tervezel inni.

2017. jan. 16. 23:36
 5/8 anonim ***** válasza:
45%

Inkább vitaminok irányában keresgélj plusz energiát.

C vitamin, MagneB6, Béres csepp.

Esetleg a táplálkozási szokásaidon is változtathatsz, de azt te tudod mennyire jó, vagy rossz a mostani

2017. jan. 17. 07:27
 6/8 anonim ***** válasza:
45%
Ha 17 évesen erőtlen vagy már koradélután, az nem valami jó. Lehet hogy érdemes lenne csináltatni egy vérképet. Feküdj le időben, szedj multivitamint. A koffeint ki kell tapasztalni, engem pl nem pörget fel, csak ébren tart.
2017. jan. 17. 08:12
 7/8 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem akkor igyál egyet, ha úgy érzed nem tudsz koncentrálni, de ne minden nap. Ne órába mérd a tanulást, hanem a tartalomnak megfelelően,meg például márciusi vizsgára értelmetlen elkezdeni készülni most, mert addigra elfelejted. Az iskolai órákra készülj, aztán majd előtte két három héttel elég ha megtanulod a tételeket.
2017. jan. 17. 08:21
 8/8 anonim ***** válasza:

Fitness/kondi shop-ba bemész és veszel vitaminnal teli táplálék kiegészítőt. Amit én vettem az 2200Ft, jobb a közérzet, éberebb vagyok és nem kell egyesével megvenni az ilyen-olyan vitaminokat (hétköznapi emberek legtöbbje megveszi egyesével pl magnézium, c vitamin, kálciumot amik egy hónapos adagok és ha csak 800ft/vitamin kb ugyanott vagy árban, DE 2oszlopnyi vitamin van benne és 2-3 hónapra is elég. (mivel nem kondizás miatt szedem én se elég napi 1 tabletta)

A kávét pl utálom (életemben 2x ittam kényszerből), nem fogyasztom. Hát az energia ital se egészséges, pl nekem semmit se hat xD csak szeretem az ízét. Kétharmad karton után is álmos voltam, de legalább íze jó.

23-N

2017. jan. 18. 06:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!