A vadashoz eredetileg milyen köret tartozott?
Többféle ételt készíthetsz "vadasan". Gyakorlatilag bármilyen húst ( szárnyast, vadat, sertést, marhát - hallottam már harcsával is), így a köret is gyakorlatilag bármilyen lehet.
De a legelterjedtebb valóban a zsemlegombóc, vagy burgonyagombóc.
A vadas mártás legjellemzőbb körete a zsemlegombóc vagy a burgonyafánk. (És ahogy a neve is mutatja, eredetileg vadhúshoz szolgálták fel, és csak ha nincs vad, akkor marhához. Más húsokkal is lehet természetesen, de az már egyéni ötletelés dolga, nem hagyományos megoldás.)
A burgonyafánk hasonlít a kroketthez, de annál lágyabb a tésztája, hasonló az állaga, mint a farsangi fánké, csak krumplival készül. Ha krokettet adsz mellé, az sem szentségtörés.
Szükségmegoldásként szoktak még egyszerű kifőtt tésztát is adni mellé, de ez tényleg csak szükségmegoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!