Otthon 40 dkg lisztből kb 2 db 32 cm átmérőjű pizza jön ki.A tésztához való olaj, élesztő, víz elhanyagolható mennyiség.A többi súly attól függ, mivel és mennyire pakolod meg.
A rendelőseken nem viszik túlzásba a feltét mennyiségeket.
Így egyet kb 300-350 grammra saccolnék, de a tévedés jogát fenntartom :-)
200 g lisztből egy átlagos méretű pizza jön ki, 28-32 cm, attól függően, hogy milyen vastagon szereted, és mekkora karimát hagysz neki.
Észrevétel a 2. hozzászóláshoz: Az általad írt 400g liszthez kábé 2.5 dl víz kell, tehát a kész tészta 60%-kal nagyobb tömegű lesz a beletett liszthez képest. Ez egyáltalán nem elhanyagolható!!! Nekem a 200g lisztből készült nyers tészta 340 g-os (víz, só, cukor, élesztő beleszámolva). Instant élesztőt használok, de csakis jó minőségűt.
Egy vékonytésztájú 32 cm-es nekem rendszerint 320-325g tésztából jön ki.
Egy uilyen 26 cm-es 215-220g-ból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!