Konyhakerti növényekre mennyire lehet kereslet?
Fűszernövényekre kb 0. A magyar háziasszonyok nagyrésze borzasztóan főz, a só-bors-pirospaprika szentháromságon kívül semmit nem használnak kivéve talán a köményt, fokhagymát, babérlevelet de ennyiben ki is merül.
A fiatalabb korosztály körében más a helyzet, a mai huszon, harmincévesek már használnak szélesebb körben zöldfűszereket is. A kereslet szerintem viszonylag kicsi sajnos, és ráadásul minden tescoban vagy sparban kaphatóak az alapvető növények.
#4-es, csak úgy mondom. Idős háziasszony vagyok, nálam alap a zöldfűszer, például petrezselyem, bazsalikom mindig van cserépben az erkélyemen, ezen kívül használok majoránnát, oreganót, kakukkfüvet, borsikafüvet, rozmaringot, tárkonyt, vagy frisset a piacról, vagy szárítottat, de a konyhámban rengeteg fűszer megtalálható, boróka bogyó, sáfrányos szeklice, mustármag, kömény, édes kömény, az egzotikusak közül a gyömbér, kurkuma, szerecsendió, és virág, görög széna, koriander, szekfűbors, római kömény, csillagánizs, barna mustármag, meg olyan fűszerkeverékek, mint a garam masala, a curry, meg a kínai ötfűszer. Ráadásul bátran használom is ezeket. Egy sima, mezei húslevesbe is legalább tízféle fűszert teszek, salátára 4-5 félét. Pörköltbe, halászlébe természetesen a pirosparikán kívül semmit, hacsak a jófajta vörösbor nem számít annak.
Nem érdemes általánosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!