A csokit kakaóból készítik, és a kakaót pedig növényből? és a kakaó növényt simán meglehet enni és finom is?
"A csokoládé olyan termék, amely kakaótermékekből (kakaómassza, kakaóvaj, esetleg kakaópor) és cukrokból készül, legalább 35% összes kakaó szárazanyagot tartalmaz, ebből legalább 18% a kakaóvaj és legalább 14% a zsírmentes kakaó-szárazanyag."
Én szoktam csinálni itthon házi csokit, annak a fő összetevője a kakaóvaj, emellett teszek bele kakaóport és karobport (fele-fele arányban), olajos magvakat (általában kesudiót), egy kis vaníliaport, édesítőszernek pedig sztívia port vagy agavé-szirupot.
A kakaóbab magában nekem sem ízlik, pedig a keserűcsokit egyébként szeretem.
Eddig csak a 3. válaszoló értette meg a kérdést. Az nyilván nem azt firtatja, hogy a szokásos hasznosítású részei ehetőek-e eredeti állapotukban. Legalábbis szerintem. Ehetőek, legfeljebb nem kellenes.
Én viszont úgy vélem, olyasmire gondol, hogy gyökere, levele, szára stb. Az nem mérgező, de nem is ehető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!