Laktóz érzékenyek, milyen tejet, tejterméket tudtok enni? Semmit?
én laktóz érzékenyként is sokszor eszem laktózos tejet, mert a laktózmentest nem szeretem, nagyon édes..
általában görcsölök, aztán annyi
18/F
Egyik gyerekem érzékeny volt egy ideig, aztán kinőtte. A laktózmentes tejet/kakaót bírta, illetve a sima sajtot, joghurtot, tejfölt is.
De amennyire tudom, van aki ennél érzékenyebb.
A savanyított, erjesztett tejtermékekben nincs laktóz, mert ezek a folyamatok alatt lebomlik.
A laktózmentes tej nem laktósMENTES, hanem laktózbontó enzimet adnak hozzá, ezért nem okoz problémákat.
De gyógyszertárakban kapható olyen tabletta, ami ezt az enzimet tartalmazza, ha ezt beszeded evés elött, akkor a laktóz nem okoz a legkisebb problémát sem. (És mivel a laktózmentes tejtermékekben is ez van, nem problémásabb).
Szerintem ez a legegyszerübb megoldás, akkor nem fordulhat elö, hogy véletlen nem megfelelö ételt eszel és rosszul érzed utána magad.
"Ott vannak a növényi tejek/tejszínek/sajtok/joghurtok, úgyhogy nem nagy ügy."
Ezek ehetetlenül rosszak, normál tejtermékek HELYETT nem fogyaszthatóak, egész más ízük van.
"A laktózmentes tej nem laktósMENTES, hanem laktózbontó enzimet adnak hozzá, ezért nem okoz problémákat. "
De az már ott elkezdi lebontani, azért lesz édesebb. Tehát szerintem helyes a laktózmentes kifejezés.
Nálam nemrég derült ki, hogy laktózérzékeny vagyok. A gasztroenterológus azt mondta, hogy nagyon változatos, ki mennyire bírja, kinek mennyire súlyos a laktózintoleranciája. Mindenkinek magának kell azt kitapasztalnia.
Nekem is sokat segített a laktáz tabletta, illetve a laktózmentes készítmények. Bár ez utóbbiak nekem sem ízlenek, főleg a sajtok, túl édesek szerintem.
Sajtokról nemrég olvastam, hogy a cukortartalmat érdemes megnézni a csomagoláson. Ugyanis a gyártás során nem adnak hozzá cukrot, így csak a tejcukor (laktóz) maradhat benne. Ezt még nem próbáltam ki, de ez lesz valószínűleg a következő.
Az elején, amikor a gyanú felmerült, én is így gondolkoztam. De nézz utána, mert szétcseszi a bébolyhaidat is! Vedd komolyan a saját érdekedben...
"Ezek ehetetlenül rosszak, normál tejtermékek HELYETT nem fogyaszthatóak, egész más ízük van."
A saját nevedben beszélj, mert van aki szereti őket. Az sem mindegy, milyen márkát veszel. Pl. az alpro joghurtjai isteniek, és fel sem fedezhető a különbség. A tej ízét én meg eleve nem kedvelem, így a mandulatej, mogyorótej számomra sokkal finomabb.
Nem is beszélve arról, hogy a laktózmentes dolgoknak is teljesen más ízük van általában, pl. a tej ihatatlanul édes számomra.
Eddig ha megkívántam, és otthon tartózkodtam akkor nagy ritkán ittam rendes tejet.
Most viszont munka előtt szeretnék ilyesmit enni, ezért merült fel bennem a kérdés.
Szétnéztem a boltam ezek közt a 6-800ftos szója és kókusz löttyök között. Hát szerintem nagy lehúzás.
Színes víz az egész. A második legnagyobb mennyiségű összetevője 8% szója. Minden vágyam egy kis génmódosított szója, fehér vízzel felöntve :D
Aztán megláttam hogy a laktózmentes tej nem sokkal drágább, mint a rendes, így azt vettem, meg kefirt.
Gyümölcsös, chia magos, zabos keveréket csináltam belőle, amit holnap tesztelek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!