Vannak olyan ételek, amelyek NEM illenek kávéhoz?
Elsősorban persze édességekre, desszertekre gondolok - van olyan, ami nem igazán passzol kávé mellé?
(Mert pl mondjuk vannak "borgyilkos" ételek, amiket nem szabad bor mellé felszolgálni. A kávénál is vannak ilyen tiltólistás sütik?)
Nem tudom, de hogy én gyümölcsös ételhez nem innék kávét, az biztos. Nekem az eléggé nem passzol. Csokis, gyömbéres, ánizsos, vaníliás, chilis és kismillió egyéb más édességhez OK, gyümölcsöshöz nem.
De azzal nincs baj, ha valakinek ízlik valami "rossz" kombó.
szerintem egy paradicsomos káposzta,paradicsomleves,vagy töltött paprika mellé elég gyatra lehet.
édességek közül például egy lekváros gofri-val is iszonyat ( lehet).
nem kávézom,ezért a sok "lehet".
ha gondolkodnék,biztos sok más példa is eszembe jutna.
A kávé a sütemények mellé a legjobb magában, ízesítőként viszont sok mindenbe finom lehet. Egy Bocuse d'Or-os szakács mondta, hogy szószokba, akár pörköltbe, húslevesbe is bele lehet tenni egy keveset, kiemeli az ízeket. Vannak sörfőzők, akik a sörbe teszik bele.
Olyan sütemény szerintem nincs, amihez nem jó egy eszpresszó. Az édes és savanykás ízeket is jól kiemeli a kávé. Málna, meggy, barack, csokoládé, tejes-tejszínes, vaníliás, mézes ízek is mennek a kávéhoz. Ki lehet próbálni sima citromfagyival is, akár bele az eszpresszóba egy kanállal: finom lesz. Migrénesek esküsznek az eszpresszó citromlével kombinációra.
Nagyon köszi az összes választ!
:)
Kézműves cukiban dolgozom, és van kávéfagyink is. Meglepett, mennyien szeretik az 1 gombóc citrom+1 gombóc kávé fagyi kombót. Érdekes, de úgy látszik tényleg működik, és tudnak valamit az emberek:)
Gondolom a kávé fajtájától is függ, mivel vannak gyümölcsös ízjegyeket hordozó kávék, amik például jobban passzolnak egy savasabb desszert mellé.
Én kávés fagyi mellé szeretem a fahéjat, puncsot, vaníliát, vagy amiben van alkohol, és nem koktél neve van :D Például rumos csoki, vagy tiramisu.
Viszont az én ízlésvilágomban a nagyon édes ( például mignon ) sütikhez nem illik. Ellenben teasütikhez, linzerekhez nagyon szeretem :D
Ajj, hát ez nehéz feladat! Könnyebb a " mi illik a kávéhoz " kérdés :P :)
Bocsánat egyébként, ha nagyon offot írtam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!