nekem nem
mondjuk, én a 6 adagot lefőzöm a Szarvasiban Mövenpickből, megiszom és fél óra múlva csicsikálok
Sok embernél hát a túl nagy adag koffein pontba várt hatással ellentétesen, első.
Kérdező, valóban emelheti, de nem biztoshogy fogja
Sose várom, hogy felébresszen, tudom, hogy nem fog, ezért merek inni kávét este tízkor is. :D
Az előző munkahelyemen "rászoktam" a napi 6-7 dupla adag méregerős eszpresszóra, legalább fél liter kólával naponta, stresszlevezetésnek, alacsony volt a vérnyomásom és ugyanolyan fáradt maradtam, 5 percre se dobott fel. Munkahelyváltás után nem volt erre a pótcselekvésre szükség, pénteken még kávéztam, a hét vége eltelt, hétfőn már nem kávéztam.
Azóta is csak ritkán, mert kedvem van.
Ha emeli is nagyon minimálisan. Inkább a pulzusra hat.
A benne lévő koffein éberebbé tehet vagy felpöröghetsz tőle egy ideig - mondjuk 20-30 percig vagy 1 óráig (kinek, hogy dolgozza fel a szervezete). Aztán amilyen hamar felpörögtél tőle, olyan gyorsan le is szív, miután kimegy a hatása. Sőt, lehet, hogy fáradtabb, vagy dekoncentráltabb leszel utána, mint kávé ivás előtt.
Ha meg eleve fáradt vagy, akkor egy-két nagyon erős kávé sem ér semmit se, azon kívül, hogy a szíved majd kiugrik a helyéről, de te még akkor sem vagy fitt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!