Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A kávé vagyis a koffein emeli...

A kávé vagyis a koffein emeli a vérnyomást vagy nem?

Figyelt kérdés

2016. szept. 5. 20:23
 1/7 anonim ***** válasza:

nekem nem

mondjuk, én a 6 adagot lefőzöm a Szarvasiban Mövenpickből, megiszom és fél óra múlva csicsikálok

2016. szept. 5. 20:26
 2/7 anonim ***** válasza:
Haha ez jópofa volt elsö válaszoló!
2016. szept. 5. 20:31
 3/7 anonim ***** válasza:

Sok embernél hát a túl nagy adag koffein pontba várt hatással ellentétesen, első.

Kérdező, valóban emelheti, de nem biztoshogy fogja

2016. szept. 5. 20:34
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem se , majdnem úgyan úgy mint az első. Este is ihatok rögtön tudok aludni utána.
2016. szept. 5. 20:41
 5/7 anonim ***** válasza:

Sose várom, hogy felébresszen, tudom, hogy nem fog, ezért merek inni kávét este tízkor is. :D

Az előző munkahelyemen "rászoktam" a napi 6-7 dupla adag méregerős eszpresszóra, legalább fél liter kólával naponta, stresszlevezetésnek, alacsony volt a vérnyomásom és ugyanolyan fáradt maradtam, 5 percre se dobott fel. Munkahelyváltás után nem volt erre a pótcselekvésre szükség, pénteken még kávéztam, a hét vége eltelt, hétfőn már nem kávéztam.

Azóta is csak ritkán, mert kedvem van.

2016. szept. 5. 20:42
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha emeli is nagyon minimálisan. Inkább a pulzusra hat.

A benne lévő koffein éberebbé tehet vagy felpöröghetsz tőle egy ideig - mondjuk 20-30 percig vagy 1 óráig (kinek, hogy dolgozza fel a szervezete). Aztán amilyen hamar felpörögtél tőle, olyan gyorsan le is szív, miután kimegy a hatása. Sőt, lehet, hogy fáradtabb, vagy dekoncentráltabb leszel utána, mint kávé ivás előtt.

Ha meg eleve fáradt vagy, akkor egy-két nagyon erős kávé sem ér semmit se, azon kívül, hogy a szíved majd kiugrik a helyéről, de te még akkor sem vagy fitt.

2016. szept. 5. 21:11
 7/7 anonim válasza:
Nekem megemeli, ezért is kell leszoknom róla :/
2016. szept. 5. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!