Mikor és hogy szoktatok bevásárolni? 16/L
Itthon szinte sosincs normális étel, sosincs előre megtervezve hogy mi lesz a kaja sose veszik meg a megfelelő élelmiszereket és hónap vegen mindig meghalunk ehen!
De van hogy csak azert halunk meg ehen mert az anyámnak nincs kedve es otlete főzni. Ilyenkor már az agyam eldobom.
Szóval az lenne a kerdesem hogy ti mikor vásároltok be?
Nekem ha sajat haztartasom lesz mindenkepp úgy fogom hogy keresek minden hetre recepteket ki irom az alapanyagokat es minden vasárnap elmegyek megvenni őket!!
Szerintetek ez jo ötlet lenne??
Általában pénteken csinálok u.n. heti bevásárlást, akkor már tudom, hogy hét végén mi lesz az ebéd, és ahhoz vásárolok. És közben még kigondolom azt is, hogy ami esetleg abból marad, akkor a következő 1-2 napra azokból mit lehet egy kis változtatással kihozni.
Pl. pörkölt maradékból gulyásleves, (akkor ahhoz már elég egy jó adag palacsinta) vagy krumpli püré maradékból krumplis tésztát, stb. stb.
Persze, amikor akciós valami van, célszerű bevásárolni és adagonként lefagyasztani. Ezzel el lehet kerülni, hogy egyáltalán ne legyen otthon semmi főzni való alapanyag.
Te miért nem főzöl? Ennyi idősen már rég főztem, de főzés nélkül sem haltam éhen :D
Mi 2-3 hetente vásárolunk be, amikor bemegyünk a városba. Plusz zöldségesnél veszünk ezt-azt.
Terv manapság van, mivel megpróbálok szálkásítani és ott nem jó, ha eszem, ami szembejön, de sose tartom be. Szeretem az aktuális hangulatomnak megfelelőt főzni. De ezzel semmi baj.
Ötlethiány inkább túlteng, de ha nem jut eszembe semmi, akkor jön az alapértelmezés: tojás. Nem mintha lenne ebéd, amikor nem tojást eszem (nagyritkán lehet, hogy van, hogy nem az a főétel), de nem baj :D
Soha nem vásárolnék recepthez, ételhez. Az alapanyagaim köre nem valami tág s a zömük jól eláll. Régen zöldséggel voltam úgy, hogy minden volt itthon, amit csak használni akarhatok. Ez ma már nem működik, de elmenni a zöldségeshez munkából hazafelé igazán nem nagy ügy, ha pl. kelkáposztafőzeléket akar az ember.
Mindenki úgy csinálja a saját háztartásában, ahogy tudja, akarja, jólesik, hozzá s családtagjaihoz passzol. Itt nincs jó és rossz megoldás, kivéve, ha az ember ténylegesen éhezteti a gyerekeit vagy magát. De gondolom, van azért otthon étel, ehetsz, ha akarsz. Vagy elmehetsz a boltba, főzhetsz...
Van olyan, hogy az embernek nincs kedve főzni. Néha még nekem sincs, pedig én nagyon szeretek főzni.
Heti egyszer, általában csütörtökön vasarilok.
A főtt ételeket mindig két napig esszük, így nem főzök minden nap.
Bevásárlás előtt kitalalom, hogy miket szeretnék főzni, ahhoz mi kell és listát írok. Hét közben csak kenyeret szoktam venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!