Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Grillezéshez házi készítésű...

Grillezéshez házi készítésű szósz receptek? BBQ, koktél, fokhagymás-tejfölös?

Figyelt kérdés
Saját, kipróbált receptek érdekelnének. Link csak akkor,ha már valóban meg is csináltátok. Legutóbb szakácskönyvből csináltam BBQ-t, nem volt jó sajnos... Barmilyen egyéb ötletre is vevő vagyok 😊.
2016. júl. 28. 13:10
 1/3 anonim ***** válasza:

Ezek kipróbálva mind..

. BBQ Mártás


Hozzávalók

2 kanál olaj

1 nagy fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

1 evő kanál mustár

4 evő kanál barna cukor

1dl sör (barna)

2 evő kanál worcesterchire szósz

5dl kechap


A hagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a cukrot, ha elolvadt a cukor hozzáadunk mindent. Nagyon lassú tűzőn KB 45perc ig. főzzük.

Sült húsokhoz önálló mártásként és pácolásra alkalmas. a pácban minimum 1napot Max 4 napot állhat hús.. . Fólia alatt sütjük a húsokat ha megpuhultak akkor grill fokozaton szép pirosra sütjük.

Keleti Csirke szárny


Hozzávalók:

2 kg csirke szárny vagy csirke felső comb


Pác:

3evőkanál ketchup,

3 evőkanál szója szósz /sötét KINKOMANN márka/,

3 evőkanál édes CHILI SZÓSZ,

1 teáskanál /BBQ füstös por/ Magginak van ilyen,

3 evőkanál méz,

1teás kanál Erős Pista ha nagyon csipősre szerenénk.


Minden alapanyagot kikeverünk 1 porcelán tálba, ebbe pácoljuk a szárnyakat. Egy vagy több éjszakára hűtőbe tesszük. Max 4 napot állhat a pácban! A tepsibe alufóliát teszünk, vékonyan kiolajozzuk, a csirke szárnyakat rátesszük és megsütjük. Ha csirkecombot pácolunk a börét le kell venni. Zsebet vágni a combokra és a zsebekbe is kerüljön a pácból.

BBQ Pub Caffe házilag

2evő kanál örölt kavé

2 evőkanál vagy más nagy kristálycukor * ^

1 evőkanál szerves füstölt paprika

2 teáskanál durva tengeri sóval

2 teáskanál szerves granulált fokhagyma

2 teáskanál szerves hagyma pehely

2 teáskanál bio paprika

1-2 teáskanál szerves narancshéj (használat 1, ha előre szárított, 2, ha friss)

A kávét egy serpenyőben KB 3-4 perc alatt átforgatjuk. Amíg kap egy kis füstös ízt. Hagyjuk kihűlni ,majd a többi alapanyaggal összekeverjük. Egy jól záródó üvegben tároljuk. Sertés, marha, csirke húsokhoz használhatjuk. Száraz pácként és olajos pácként használhatjuk..

Főzés nélküli BBQ mártás

1 db citrom leve

5 evőkanál szójaszósz

4 evőkanál almaecet

2 evőkanál Worcester szósz

1 evőkanál Tabasco

1 púpozott evőkanál cukor - aranybarna

2 gerezd fokhagyma

350 ml ketchup

Először a citrom levét facsarjuk ki egy tálba, egy szűrőn keresztül, hogy magok ne legyenek benne. Adjuk hozzá a szójaszószt, almaecetet, Worcestershire szósz-t, Tabasco-t és a cukrot. Jól keverjük össze, míg a cukor teljesen feloldódik. Nyomjuk bele a fokhagymát, ezzel is keverjük el. Jöhet a ketchup is. Egy habverővel keverjük készre a szószt.

2016. júl. 28. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Fokhagymás-tejfölös mártás:

- vajat megolvasztom a kis lábaskában, bele egy jó adag liszt, (nem kell sokáig sütni!), majd kevés hideg vízzel felengedem. Közben/előtte a tejfölbe elkeverem a zúzott fokhagymát, amikor a mártást felengedtem, akkor bele a tejfölt, kevés só, őrölt bors, és összefőzöm. Ha túl sűrű lenne, vízzel lehet hígítani.


Ma sajtos-tejfölöst csináltam. Gyakorlatilag ugyanez, csak a zúzott fokhagyma helyett a tejfölbe reszelt sajtot keverek el, és azt keverem bele a felengedett rántásra.

2016. júl. 28. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm 😊
2016. júl. 29. 08:32

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!