Grillezéshez házi készítésű szósz receptek? BBQ, koktél, fokhagymás-tejfölös?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ezek kipróbálva mind..
. BBQ Mártás
Hozzávalók
2 kanál olaj
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 evő kanál mustár
4 evő kanál barna cukor
1dl sör (barna)
2 evő kanál worcesterchire szósz
5dl kechap
A hagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a cukrot, ha elolvadt a cukor hozzáadunk mindent. Nagyon lassú tűzőn KB 45perc ig. főzzük.
Sült húsokhoz önálló mártásként és pácolásra alkalmas. a pácban minimum 1napot Max 4 napot állhat hús.. . Fólia alatt sütjük a húsokat ha megpuhultak akkor grill fokozaton szép pirosra sütjük.
Keleti Csirke szárny
Hozzávalók:
2 kg csirke szárny vagy csirke felső comb
Pác:
3evőkanál ketchup,
3 evőkanál szója szósz /sötét KINKOMANN márka/,
3 evőkanál édes CHILI SZÓSZ,
1 teáskanál /BBQ füstös por/ Magginak van ilyen,
3 evőkanál méz,
1teás kanál Erős Pista ha nagyon csipősre szerenénk.
Minden alapanyagot kikeverünk 1 porcelán tálba, ebbe pácoljuk a szárnyakat. Egy vagy több éjszakára hűtőbe tesszük. Max 4 napot állhat a pácban! A tepsibe alufóliát teszünk, vékonyan kiolajozzuk, a csirke szárnyakat rátesszük és megsütjük. Ha csirkecombot pácolunk a börét le kell venni. Zsebet vágni a combokra és a zsebekbe is kerüljön a pácból.
BBQ Pub Caffe házilag
2evő kanál örölt kavé
2 evőkanál vagy más nagy kristálycukor * ^
1 evőkanál szerves füstölt paprika
2 teáskanál durva tengeri sóval
2 teáskanál szerves granulált fokhagyma
2 teáskanál szerves hagyma pehely
2 teáskanál bio paprika
1-2 teáskanál szerves narancshéj (használat 1, ha előre szárított, 2, ha friss)
A kávét egy serpenyőben KB 3-4 perc alatt átforgatjuk. Amíg kap egy kis füstös ízt. Hagyjuk kihűlni ,majd a többi alapanyaggal összekeverjük. Egy jól záródó üvegben tároljuk. Sertés, marha, csirke húsokhoz használhatjuk. Száraz pácként és olajos pácként használhatjuk..
Főzés nélküli BBQ mártás
1 db citrom leve
5 evőkanál szójaszósz
4 evőkanál almaecet
2 evőkanál Worcester szósz
1 evőkanál Tabasco
1 púpozott evőkanál cukor - aranybarna
2 gerezd fokhagyma
350 ml ketchup
Először a citrom levét facsarjuk ki egy tálba, egy szűrőn keresztül, hogy magok ne legyenek benne. Adjuk hozzá a szójaszószt, almaecetet, Worcestershire szósz-t, Tabasco-t és a cukrot. Jól keverjük össze, míg a cukor teljesen feloldódik. Nyomjuk bele a fokhagymát, ezzel is keverjük el. Jöhet a ketchup is. Egy habverővel keverjük készre a szószt.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Fokhagymás-tejfölös mártás:
- vajat megolvasztom a kis lábaskában, bele egy jó adag liszt, (nem kell sokáig sütni!), majd kevés hideg vízzel felengedem. Közben/előtte a tejfölbe elkeverem a zúzott fokhagymát, amikor a mártást felengedtem, akkor bele a tejfölt, kevés só, őrölt bors, és összefőzöm. Ha túl sűrű lenne, vízzel lehet hígítani.
Ma sajtos-tejfölöst csináltam. Gyakorlatilag ugyanez, csak a zúzott fokhagyma helyett a tejfölbe reszelt sajtot keverek el, és azt keverem bele a felengedett rántásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!