Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Molylepke pete az etelben?...

Molylepke pete az etelben? Nem leszek tole belferges?

Figyelt kérdés

Eszrevettem hogy a lakasunkban olynor molylepke szalldos.

Sajnos keson jottem ra hogy ki kell dobnom minden felbontott lisztet stb.

Ez nem is zavar...

De az igen hogy a napokban ettek grizt (tudom vicces de olykor siman meghintem vele a salatamat tok jol ropog:) ) meg nyersen is szereten ragcsalni a tesztat..es ezek mind fel voltak bontva.

Szoval siman megehettem azveszre nem vett-molylepke peteket.

Elegge paras vagyok.

Lehet bajom? Pl.belfergesseg vagy a gyomorsavam elintezi?

2016. júl. 11. 14:47
 1/6 A kérdező kommentje:

Nem ereztem fura izt.

Es lehet hogy nem tolunk kelnek ki .. De megijedtem hogy baja lesz a hasamnak vagy kukacosak lesznek a beleim.

A szomszed lakas ( panel) ajtaja ele pe van teve 1lada dio es mogyoro... Gondoltam hogy abbol is johetnek.mert a lepcsohazban is lattam mar molylepkeket. A dio ott all mar 4honapja hejastul...hozza se nyulnak.

Hogy kozoljem a szomszeddal hogy molylepkek tomkeleget vonzza a kint tarolt dio???

2016. júl. 11. 14:50
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A bélférgességet egészen más jószágok okozzák. A molynak semmi köze hozzájuk,és azok a férgek sosem alakulnak lepkévé. A moly rovar,azok meg férgek.

A moly élelmiszerkártevő,a hernyói az ürülékükkel,testváladékaikkal szennyezik az élelmiszert,ami ugyan undort keltő,de nem mérgező.

2016. júl. 11. 14:55
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan a diobol jonnek, hozzam is ugy jottem be. Takarits ki h leszedj minden esetleges petet, de ha nem volt fura ize nem hiszem h vannak, e megnyugszol :D. Nyugi, a gyomorsav elintezi, es igen a belfereg a nyers hustol alakul ki
2016. júl. 11. 15:12
 4/6 anonim ***** válasza:
52%

Vegyél BIOSTOP élelmiszer molycsapdát. Természetes anyag, csak be kell tenni a konyhaszekrénybe, spájzba, ahol tartod a lisztet, grízt, paprikát... és sok mindent. ez megfogja a szálldogáló molylepkét, így nem tud lepetézni sem.

Amúgy semmi bajod nem lesz,ha esetleg megetted a lárvákat, tényleg a gyomorsav elintézi, csak belegondolva is tényleg undort keltő.

A diós szomszédnak meg szólj, (vagy a képviselőnek, ha nem hallgat rátok ), hogy vigye a dióját a jó büdös fenébe , de jó messzire.Biztos, hogy onnét erednek a molyok, illetve folyamatosan abból kelnek ki.

2016. júl. 11. 17:19
 5/6 A kérdező kommentje:

Koszi a valaszokat.

Tobbszor lattam mar hogy a lepcsohaz falan aoro kukac szeru feher izek masznak.

Olvastan a neten hogy azt kell megfigyelni hogy mi van a kukacok 1vagy2 meteres korzeteben.

Hat a dió!!!

Szoval Kuka!!!

2016. júl. 11. 17:35
 6/6 anonim ***** válasza:
Mi is kaptunk par holapja a kedves szomszédtól. Ott is rengeteg dió volt. Azt csináltuk, hogy levendulat raktunk a tartós élelmiszerek köze, azota tenyleg nincsenek:)
2016. júl. 12. 07:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!