Szia!
Azt már biztos hallottad, hogy a bodzavirágból szörpöt, frissítőt lehet készíteni, sőt palacsintatésztába forgatva ki lehet sütni. Én nagyon szeretem.
Üdv!
ui.: most hétvégén ibolyafesztivál volt Gödöllön, és ott kandírozták az ibolyát. A tortákat szokták az ehető virágokkal (kandírozás után) díszíteni.
Élő példa:
Rózsalekvár
Hozzávalók
1 alma
1 kg rózsaszirom
70 dkg cukor
1 citrom leve
Az almát gerezdekre vágjuk, magházát kimetsszük, húsát 7 deci vízzel pépesre f?zzük. Ezután levét lesz?rjük, a rózsaszirom felét beleszórjuk, összekeverjük, és két órán át áztatjuk. Ismét egy fazékba sz?rjük, a cukrot hozzáadjuk, és addig forraljuk, amíg teljesen elolvad benne. A citromlevet belecsorgatjuk, s a maradék rózsaszirmot hozzáadjuk. Folyamatosan kevergetve addig f?zzük, amíg tányérra cseppentve megdermed. Még melegen üvegekbe töltjük, lezárjuk, és szárazg?zben hagyjuk kih?lni. Frissen, langyosan is nagyon finom.
Szia!
Ő konkrétan italokba való, de utána meg kell enni! Kellemes, édes íze van és átveszi egy nagyon kicsit az ital ízét is!
És sokkal látványosabb, mint a képen. Én családi partyn lőttem el, mindenki imádta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!