Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ez most komoly? Ehetőek a...

Ez most komoly? Ehetőek a virágok?

Figyelt kérdés
[link]
2010. ápr. 13. 13:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Azt tudom, hogy van egy rozsafajta amibol lekvart szoktak kesziteni, a nevet nem tudom, de azt igen, hogy a lekvar nagyon finom.
2010. ápr. 13. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez halálkomoly! Pld. a gyermekláncfűből felénk salátát szoktak készíteni, az ibolyából pedig fagylaltot.
2010. ápr. 13. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
És kóstoltad is már ezeket, kedves Második?
2010. ápr. 13. 14:03
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!


Azt már biztos hallottad, hogy a bodzavirágból szörpöt, frissítőt lehet készíteni, sőt palacsintatésztába forgatva ki lehet sütni. Én nagyon szeretem.


Üdv!


ui.: most hétvégén ibolyafesztivál volt Gödöllön, és ott kandírozták az ibolyát. A tortákat szokták az ehető virágokkal (kandírozás után) díszíteni.

2010. ápr. 13. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Élő példa:

Rózsalekvár

Hozzávalók


1 alma

1 kg rózsaszirom

70 dkg cukor

1 citrom leve


Az almát gerezdekre vágjuk, magházát kimetsszük, húsát 7 deci vízzel pépesre f?zzük. Ezután levét lesz?rjük, a rózsaszirom felét beleszórjuk, összekeverjük, és két órán át áztatjuk. Ismét egy fazékba sz?rjük, a cukrot hozzáadjuk, és addig forraljuk, amíg teljesen elolvad benne. A citromlevet belecsorgatjuk, s a maradék rózsaszirmot hozzáadjuk. Folyamatosan kevergetve addig f?zzük, amíg tányérra cseppentve megdermed. Még melegen üvegekbe töltjük, lezárjuk, és szárazg?zben hagyjuk kih?lni. Frissen, langyosan is nagyon finom.

2010. ápr. 13. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Teába szoktak napraforgószirmot, búzavirágot, levendulát tenni. Van a rózsalekvár, a kandírozott ibolya, ehető az akácvirág is.
2010. ápr. 13. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
A bodza oké, szörpöt én is szoktam csinálni. De a többi olyan furcsának tűnik...
2010. ápr. 13. 14:26
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok, még ehető a kamilla, hiszen teát is csinálnak belőle, ugyanúgy a hibiszkusz is. Kiskoromban meg a begónia szirmait ettem, és az is ehető. A tökvirágot meg van, aki kirántja.
2010. ápr. 13. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ő konkrétan italokba való, de utána meg kell enni! Kellemes, édes íze van és átveszi egy nagyon kicsit az ital ízét is!

[link]

És sokkal látványosabb, mint a képen. Én családi partyn lőttem el, mindenki imádta!

2010. ápr. 13. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
A rózsaszörp,az nagyon finom!Imádom,de csak otthoni rózsából érdemes,amiről biztosan tudod,hogy nem permetes.A tearózsákból a legfincsibb.Az ibolya is ehető,lekvár készül belőle,de sajnos azt még nem kóstóltam.Ibolyafagyi is készíthető.De jól nézz utána,milyen virágot kóstolsz meg,mert van sok olyan,amiről nem is gondolnád hogy mérgező.Például a tulipán,aranyeső,gyöngyvirág stb...
2010. ápr. 13. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!