Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Gyömbérdarab sokáig felhasznál...

Gyömbérdarab sokáig felhasználatlan volt, olyan mintha rügyezne, hajtana, érdemes elültetni földbe?

Figyelt kérdés
Ha igen, hogyan, teljesen,félig,vagy hogy?
2016. máj. 31. 12:46
 1/5 anonim ***** válasza:
Ültesd el úgy, hogy a rügy része, épphogy kiálljon a földből, abból nem lehet gáz szerintem.
2016. máj. 31. 13:27
 2/5 anonim ***** válasza:
51%

Akkor az rügyezik. Esetleg alaposan áztasd be, és az áztatóvizet cseréld le rajta 2-3x, mert ezeknek a felületét gyakran csírázásgátlóval kezelik.

Aztán próbáld kicsíráztatni, mint iskolában a babszemet, és ha már van gyökere, tedd virágföldbe!

Én anno lemosás után virágföldbe dugtam, fel is jött a növény vagy 25 centi magasra, volt 1-2 levele is, de meggyökeresedni nem tudott, elszáradt.

2016. máj. 31. 13:28
 3/5 anonim ***** válasza:

Ázratni nem érdemes, és nem is ajánlatos, mert könnyen megrohad töle.

Ültesd símán földbe, és ha nem öntözöd túl, akkor kihajt.

2016. máj. 31. 13:45
 4/5 anonim ***** válasza:
51%

Nem kell napokig rohasztani, de ha sokat állt a hűtőben és kiszikkadt, akkor érdemes adni neki egy kis vizet.

Tudod, a szárazbab is akkor csírázik, ha vizet kap. A földnek is nedvesnek kell lennie...

És a csírázásgátlót is érdemes lemosni.

2016. máj. 31. 16:28
 5/5 anonim ***** válasza:

A babnak a magját veted el, a gyömbérnek ez a gyökere, azaz már nem kell csíráznia.

Éppen ezért nem is akezelik csírázásgátlóval, mert semmi értelme sem lenne.

2016. máj. 31. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!