Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Lehet valami bajom így a...

Lehet valami bajom így a csalántól?

Figyelt kérdés
arra gondoltam elkészíteném őseink régi ételét a csalánfőzeléket de ebben azt írja hogy vadon termőkét nem ajánlja [link] most így pl. hogy vidéki kisvárosban élek és apámnak van a határban földje ahol találok alapanyagot az miért nem jó hozzá?
2016. máj. 22. 22:17
 1/5 Béla211 ***** válasza:
100%

Nem értem ,hogy mért nem ajánlja. Csalán leveshez én egy mezőről szoktam szedni eddig semmi bajom nem volt.De azért van egy tippem csalán levest meggondolom főzeléket is bár azt még nem csináltam érdemes fiatalon szedni a csalánt mikor kihajt akkor sokkal zsengébb és finomabb meg arról nem beszélve hogy ha csak a fiattal hajtás végeket csipkedett le kora tavasszal nem kell a levelek leszedésével bajlódni, mert akkor még a szár is zsenge.

Talán azért nem ajánlja mert általában a csalán út mellet nő.

2016. máj. 22. 22:39
 2/5 Eszter76 ***** válasza:
100%
Teljesen értelmetlen, hogy nem ajánlja a vadon termőt... akkor ilyen alapon csipkebogyót, erdei szamócát, vargányát (stb.) se ehetnénk... csak arra kell figyelni, hogy ne közvetlenül az út mellett szedd (pl. ahol a traktor jár) és alaposan mosd meg.
2016. máj. 22. 22:54
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Hülyeséget ír a cikk, teljesen jó. Zsenge hajtásokat gyűjts, ne az óriásiakat, mert amellett, hogy átszúrnak a gumikesztyűn még az ízük sem annyira jó.
2016. máj. 23. 02:22
 4/5 anonim ***** válasza:
73%

Az elözöek leírták, miért jobb a vadon termö, és ezzel 100%-ig egyetértek.

Viszont apád földjéröl inkább nem szednék, mert valószínüleg vegyszerezve van, ami meg kimondottan áratalmas.

2016. máj. 23. 08:19
 5/5 anonim válasza:
Bajod nem hiszem, mivel "elvileg" reumára jó. Szerintem véred is felpezsdíti :D
2016. jún. 7. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!