Ipari folpack (stretch fólia) alkalmas élelmiszer csomagolásához?
Vettem egy 19kg-os giga tekercset :)
A hártyavékony bolti pici folpack tekercs ehhez képest elég gagyi, nehéz vele normálisan csomagolni. Sok éve használok ilyen nagy tekercseket itthon, de ez a mostani más.
A fólia egyik oldala érezhetően jobban tapad, mint a másik. Ezt egyes gyártók is kiemelik, mint tulajdonságot, így ez nem érzéki csalódás, szándékos fícsör lehet.
A kérdés az, hogy ez mitől van? A műanyagoknál, fóliáknál közismert BPA- Biszfenol kioldódás kérdésen túl tartalmazhat a fólia valami bevonatot vagy más anyagot, amitől tapad? Ami miatt inkább nem kéne élelmiszer csomagolásához felhasználni? Köszönöm.
Köszönöm az eddigi válaszokat. Közben beszéltem én is az egyik gyártó céggel. Nem hajlandóak véleményt nyilvánítani az élelmiszer csomagolás kérdésben, mert a fólia nincs erre a célra minősítve. Viszont azt mondták, hogy MINDEN ilyen fólia egyik oldalán ragasztó réteg van, különben a becsomagolt termékről egyszerűen lecsúszva. Visszakérdeztem, szerintük ez a bolti pici folpack tekercsre is vonatkozik.
Ő a szakember, nyilván tudja mit beszél. Ugyanakkor sem a bolti 30 méteres háztartási kiszerelésen, sem az általunk eddig használt ipari tekercsen (ami sajnos pár napon belül elfogyhat) nem érezni a ragasztót. Ezen a most beszerzett 19kg-os új tekercsen viszont nagyon is. Ez az, ami nagyon zavar és továbbra is szeretném tudni, hogy ez milyen anyag, érintkezhet-e közvetlenül élelmiszerrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!