Hogyan tegyek el sárgarépát fagyasztóba? Párolva vagy szimplán megpucolva?
Figyelt kérdés
Télire a földben szoktuk hagyni a földbe a sárgarépát/petrezselymet. Mostmár fel kell szedni, s a következőig eltenném a fagyasztóba. Hogyan kell? Párolva vagy simán?2016. ápr. 13. 07:10
2/6 anonim válasza:
Feldarabolva forró lobogó forró vízbe dobni, és mikor újra felfő a víz, már lehet is kiszedni,megszárítani, zacskózni, így nem feketetdik meg a fagyasztóban. Blansírozásnak hívják.
3/6 anonim válasza:
Símán megpucolva, blansírozás nélkül. Soha nem feketedik meg.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Megpróbálom mindkét módszert (sok van).
2016. ápr. 13. 10:11
5/6 anonim válasza:
Simán szoktam blansírozás nélkül. Soha semmi baja nem volt még a levesnek tőle.
A darabolás persze mindenkinek tetszőleges.
6/6 anonim válasza:
Én sem szoktam blansírozni!
De ez esetben figyelj oda, amikor kiveszed a fagyóból, ne várd meg míg kienged, azon nyomban, fagyott állapotban tedd bele a forrásban levő vízbe, levesbe, és akkor ugyanolyan frissnek, roppanósnak fogod érezni a kajában, mintha eleven, frissen pucolt zöldséget főztél volna meg!
Ezzel a módszerrel szinte mindenféle zöldséget szoktam elrakni télire!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!