Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi lehet a valódi oka annak,...

MIKLÓS18 kérdése:

Mi lehet a valódi oka annak, hogy a halfogyasztás hazánkban jóval alacsonyabb szinten van, mint az EU-tagállamokban (Baja térsége) kivételével?

Figyelt kérdés
A WHO meg sorra kimutatja,hogy mennyire nagy arányú a kövérek száma hazánkban!Nekem 1 éve orvosi javaslat volt a halfokozás felfokozása 1 hónap erejéig,mert súlyproblémák voltak,sokkal több halat ettem,a fehérhúsok és a sütemények "rovására",majdnem 10 kg lejött!Baja tutira a duna miatt olyan "halas",amilyen,de akkor miért nem veszünk róla példát?Kíváncsi vagyok véleményekre,érvekre,saját tapasztalatokra,de hülyeségre már nem!

2016. ápr. 4. 21:58
 1/9 anonim ***** válasza:
90%
mert drága
2016. ápr. 4. 22:15
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Amíg étteremben dolgoztam nagyjából hetente ettem halat mert az finom volt,nem tocsogott a zsírtól,mert sütőolajban egy elektromos sütőben készült.

Viszont itthon nem kívánom a halat,mert tudom hogy ha kirántom és úgy sütöm meg akkor tocsogni fog,ha pedig tepsiben meg olajozom és úgy sütöm a sütőben száraz lesz a bundája.

Szóval az én véleményem szerint a kevés pénz miatt eszünk kevesebb halat,egy jó sütőben(pénz),sütőolajjal(pénz) gyakran ennék én is halat,de mivel jó elektromos sütőm,ilyen "gazdag" fizetéssel pár év spórolással lenne csak,így maradok a vörös húsúaknál(sertés,marha,csirke,pulyka,kacsa).

2016. ápr. 4. 23:13
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Drága. Nincs tengerünk.A folyami halak ára 4x-ese a sertésének, és kevésbé laktató. A fagyasztott tengeri halak szintén drágák.
2016. ápr. 5. 00:59
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Azon kevés országok közé tartozunk, ahol nincs tenger.
2016. ápr. 5. 02:00
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanaz okozza, mint a tengerparti népek alacsony disznó-/marha-/csirkehús fogyasztását.

Az emberek többsége azt nem eszi, ami nincs, vagy csak elérhetetlen áron.

2016. ápr. 5. 06:28
 6/9 anonim ***** válasza:
24%
Egy fenèket dràga! Csak ki kell hagyni a napi 1-2 peksütizèst, üdìtővàsàrlàst, gyrost, mekit, màris lesz penz rendes ètelre. Mindenki, aki okosan tervez előre, bőven ehet egèszsègesen, kevès pènzből is. Csak ugye egyszerűbb bemenni egy lacikonyhàra vagy főzelèkfalòba ès otthagyni 1500-2000 Ft-ot, amiből mar minősègi, egeszsèges ètel is vàsàrolhatò.(lenne)
2016. ápr. 5. 12:50
 7/9 anonim ***** válasza:
86%
Én pl nem szeretem a halat, csak apu, de ő is max 2 havonta egyszer eszik, ha megkívánja.
2016. ápr. 5. 13:07
 8/9 anonim ***** válasza:
78%
nem tudom, láttad-e már Európa térképét? szerintem vess rá egy pillantást.
2016. ápr. 5. 16:03
 9/9 anonim ***** válasza:
A halat szeretném, de szálkás, a szálkától meg írtózom. A tengeri hal nálunk meg méregdrága és sokkal rosszabb minóségű mint régen volt /a tengerek is szennyezettek/. Emlékszem még gyerekkoromban /ami sajnos már nagyon régen volt, ugyanis már közel vagyok a 70-hez/sokszor ettünk tonhalat.Az íze még a számban van. Hónapok óta keresem ezt az ízt, de csak sokkal gyengébb minőségüt és azt is sokkal drágábban találok. Gyanum az, hogy az importőrök a külföldi piacokon az olcsó. gyengébb minőségüt veszik olcsón, hogy itthon minél magasabb hasznot tudjanak rápakolni.
2016. aug. 6. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!