Milyen szendvicseket ajánlotok?
Születésnapra én vagyok a szendvics felelős :)
20 éves fiú szülinapja lesz.
Kb. 20-an leszünk, olyat szeretnék amit frissen lesz időm elkészíteni délelőtt.
Köszönöm :)
az én kedvencem a hagyományos partyszendvics: szeletwlt kenyér, margarin, szalámi, főtt tojás, savanyú uborka, piros arany
de jó lehet még:főtt virslis, kechuppal, mustárral, sajttal, padlizsánkrémes, ha szeretitek zsíroskenyér piros paprikával, de szinte bármit rakhatsz rá, kolbász, szalámi, párizsi, zöldségekkel, akár vicces arcokat kirakva hogy bulisabb legyen...
Amit az előző írt az nálunk nagy kedvenc, mármint a piros aranyas :)
Mi még ilyet szoktunk enni: vaj/margarin, saláta, sonka, paprika, paradicsom, uborka, sajt, majonéz - mondjuk ez olyan szempontból annyira nem szerencsés, hogy ez inkább olyan "hűtős szendvics", nem tesz neki jót, ha kint áll a tálcán.
Esetleg csinálhatnál pirítóst is és arra lehet különböző krémeket tenni, például a padlizsánkrém szerintem nagyon jó, vagy valamilyen mexikói krémet, mi bolognai mártást is szoktunk tenni rá (mint ami a spagettin is van) sajttal vagy valamilyen olaszos, bruschettás dolgot. A neten szerintem sok ilyen szendvicskrém van, biztos találsz olyasmit, ami jól hangzik :)
Összejövetelre szerintem érdemes kicsit mutatósabb szendvicseket készíteni. Igazából semmilyen szendvics nem macerás, mind megvan pár mp alatt darabonként, csak az alapanyagokat kell beszerezni hozzá.
Amit én készítnenék:
- mozzarella, bazsalikom, paradicsom, esetleg rukkola balzsamecettel meglocsolva
- ricotta,vékonyra szelt lazac, salátalevél, friss kapor, citromkarika
- főtt tojás, vékonyra szelt uborka és retek, majonéz (zsázsát is szórhatsz rá, isteni finom vele)
- saláta, edami vagy tilsiti sajt, kaliforniai paprika
Csak úgy ihletnek, ilyesmire gondoltam kinézetre :)
Direkt olyan ételeket írtam amiből egyik sem barnul be vagy romlik az állaga ha előre elkészíted.
Mindenképp többfélét csinálnék, az alap a szeletelt kenyér vajjal/margarinnal megkenve, erre jöhet sonka, szalámi, sajt, díszítésnek fodros saláta, paprika, paradicsom, hónapos retek, kígyó- és/vagy csemegeuborka. Csinálnék pár halas szendvicset is, tonhalkémmel megkenném a kenyeret, ráültetnék egy sprotnit, arra vékony citromszeletet, kapribogyót.
ha több időm van, szendvicsfalatokat készítek, kiflit felkarikázok, erre ugyan úgy jönnek a rávalók, mint a rendes szendvicsre, csak kisebb mennyiségben, szendvicskarddal, vagy fogvájóval átszúrom, egyszerre be lehet kapni, és morzsa sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!