Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogy nyissam ki a befőttesüveget?

Hogy nyissam ki a befőttesüveget?

Figyelt kérdés

Úgy rá lett szorítva a teteje, hogy nem bírom lecsavarni... Valami házi praktika?

(ha ez számít, nem lekvár/kompót/zakuszka van benne hanem tinta)

2016. febr. 16. 18:17
 1/10 anonim ***** válasza:
Villa végével feszítsd meg a tetőt
2016. febr. 16. 18:22
 2/10 anonim ***** válasza:
14%

"Villa végével feszítsd meg a tetőt"

Nem jó, mert megpattanhat az üveg.

Kérdező:

Ha van ugyanakkora felesleges tetőd, akkor szúrd át egy késsel a tetőt, így megszűnik benne az esetleges gázképződés miatt keletkezett túlnyomás, ami sokszor ráfeszíti a tetőt az üvegre. ( Bár ez inkább befőtteknél, lekvároknál jellemző.)

A másik: folyass forró vizet kb. egy percig az üveg tetejére, ettől kitágul annyira, hogy könnyedén le tudod csavarni.

2016. febr. 16. 18:28
 3/10 anonim ***** válasza:
74%
Nem pattanik meg olyan hamar az üveg:) Mivel hogy vákum van a befőttes üvegbe ez szorítja rá a kupakot. Egy késsel alányulsz a kupaknak (tapogasd ki a kés hegyével hogy hol csúszik mélyebben az üveg és a kupak közé) ha ez megvan, akkor fordítsd el a kést (mint egy kulcsot) igy levegő kerül bele (cuppan egyet) és már ezután kézzel könnyen ki tudod nyitni.
2016. febr. 16. 18:45
 4/10 anonim ***** válasza:
45%
Soha nem pattant el az üveg amit a villa végével feszítettem fel. A késnél biztonságosabb !
2016. febr. 16. 18:59
 5/10 anonim ***** válasza:

"Soha nem pattant el az üveg amit a villa végével feszítettem fel. "

Nekem már igen. Igaz, nem sokszor.

Nyilván függ a tető anyagától is.

2016. febr. 16. 19:02
 6/10 anonim ***** válasza:

"Nem pattanik meg olyan hamar az üveg:)"

Tető keménysége és üveg vastagsága függő dolog.

2016. febr. 16. 19:03
 7/10 anonim ***** válasza:
egyszerűbb egy csavarhúzóval alányúlni.
2016. febr. 16. 19:10
 8/10 anonim ***** válasza:
Beföttesüvegben tinta? Még a nagymami tette el 30 évvel ezelött?
2016. febr. 16. 19:15
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha tinta van benne, akkor feltehetően az arabsgumi kötőanyag ragasztotta össze a fedelet az üveggel. Tetővel lefelé állítsd langyos vízbe, reménykedj, hogy 1 napa alatt fellazítja és akkor újra próbálkozz.
2016. febr. 16. 19:38
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, valahogy megoldottam :)

Tegnap vettem egy spéci tollat, amit bele kell mártani a tintába (rajzoláshoz)

Osztálytársam mondta hogy van tintája, vigyek valami "konténert" és ad.

Találtam egy (csak egy darab volt belőle) nagyon kicsit, abba töltött és jóóól rászorította, hogy nehogy véletlenül kinyíljon az üveg és csupa tinta legyen mindenem.

2016. febr. 16. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!