Mi az a tejpor, aki allergiás a tejre az eheti?
KONYHATECHNOLÓGIA
A konyhatechnológiai eljárások során is tejmentességet kell alkalmazni. A hő behatáson alapuló eljárások közül alkalmazható a főzés, (a tejben főtt változatok kivételével) sütés, párolás.
A sűrítés során alkalmazhatunk rántást, hintést és egyszerű habarást (liszt, víz vagy csontié). Tejjel, tejföllel, tejszínnel, kefirrel történő habarás tilos.
A lazítás történhet: rizzsel, búzadarával, vizes zsemlével, zsemlemorzsával, tojássárgájával (9 hó után), tojás fehérjével (1 éves kor után), sütőporral, élesztővel, szódabikarbónánál.
A manírozás (margarin és liszt) és a montírozás (csak margarin) csak tejmentes margarinnal történhet.
Felhívnánk a szülők figyelmét, hogy a vásárlás során mindig figyelmesen olvassák el a gyermeküknek vásárolt készételek, illetve a felhasznált alapanyagok összetételét. A tejfehérje jelenléte többféle módon megjelenhet az ételek címkéin: tejfehérje, tejpor, casein, Na caseinát, K-caseinát, lactosérum stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!