Ti hogy szeretitek a töltöttkáposztát?
Én is a káposztalevélbe tekert változatot szeretem , tejföllel , meg sok kenyérrel .
Sokan írták , hogy paradicsom, meg csontos főtt hús .. Nos szerintem keveritek a paradicsomos káposztával , ami szintén nagyon finom .
Kaporral pedig tényleg csak a tökfőzelék készül .. El sem tudom képzelni a töltött káposztát kaporral ...
Utóirat : egy szakács !
De ahány ház , annyi szokás :)
Fakyo, Miskolcon ettem először kaporral (is) ízesített töltött káposztát. Mesterszakács főzte egy rendezvényre.:-)
Nem kell bele annyi, mint a tökfőzelékbe (abba jó sokat szoktam tenni, a tök önmagában gyakorlatilag íztelen), épp csak annyit, hogy egy kis plusz "bukéja" legyen. Ha tényleg szakács vagy, javaslom, egyszer próbáld ki.
Paradicsomot is csak ízesítésül teszek az enyémbe, egy nagy fazékba két-három frisset, vagy egy kis doboz pürét, a főzővízben elkeverve. Egyébként meg ahány ház, annyi szokás, ki-ki készítse úgy, ahogy a családtagok legjobban szeretik, a főzésben pont az a jó, hogy nincsenek igazán kőbe vésett receptek, mindenki kedve szerint variálhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!