Milyen (sovány) húskészítményt ajánlotok húsvétra? És mennyiért lehet jó minőségűt venni? Mi a baj az olcsóbbakkal?
szia utolsó! jót írtál én is igy szoktam, azért díjaztalak.
a kérdezőnek, majd még holnap írok a húsokról tanácsot, de most mennem kell.
üdv mindenkinek.
Szia! én írtam neked tegnap utoljára, hogy majd írok. hát itt vagyok, és éppen az előbb néztem Metropol újságban az Auchan reklámot, a csontozott karaj 1050 ft. akcióban.
én mániákus spóroló vagyok, állandóan az akciós szórólapokat figyelem és mindig azokból választom ki
a megfelelő árfekvésűt.
nekem a húsok 800-1200 között olcsónak számítanak, ilyen árakban gondolkodom.
pl. 8-900 között van a lapocka, az oldalas, a dagadó, a tarja, csülök stb.
efölött, ha van csirke, pulykamell , pulykacobfilé jöhet.
olcsóbb csontos húsokat is veszek, a csontokat leves alaplének főzöm meg.
szóval én nem vallom azt, hogy olcsó húsnak híg a leve, mert azt is meg lehet gazdaságosan , jól és ízletesen sütni-főzni.
ha megfelelő húst találok, 2-2,5 kg-ot veszek és otthon
mikor látom, milyen a "fazonja" aszerint szortírozom.
disznó-és csirkehúsnál is a zsíros részeket lefejtem és kisütöm.a kisült zsírt főzéshez felhasználom.
a nem szeletelhető darabokat, csíkozom, kozkázom, és úgy
teszem a fagyasztóba.ráírom, hogy pörköltnek, tokánynak
ragulevesnek stb.néha a férfiszakasznak körömpörköltet,szalontüdőt is főzök, ezek is olcsók.
visszatérve a karajhoz, szerintem abból húsvétra jó kis kajákat lehet varázsolni.
én, ha rántom, előttenap bepácolom fokhagymás tejbe, vagy mustáros-hagymás pácba. ízletes és omlós.
Bakonyi-gombás szeletet is szoktam belőle,vagy kolbásszal
megtöltve Debreceni sertéssültet.de mással is meg lehet tölteni, csak az már egy kicsit macerásabb.
oldalakat tudnék írni, de valaki megúnja és elkíván a pokolba:-))
remélem valamennyit tudtam segíteni.
üdv.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!