Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen (sovány) húskészítményt...

Milyen (sovány) húskészítményt ajánlotok húsvétra? És mennyiért lehet jó minőségűt venni? Mi a baj az olcsóbbakkal?

Figyelt kérdés
2010. márc. 24. 13:01
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
a legszárazabb a csirke- és a pulykamell. ha csonttal veszed, olcsóbb, és otthon ki tudod filézni, a csontját pedig levesbe belefőzöd, és nagyon finom ízt ad neki.
2010. márc. 24. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia! az első válaszoló tökéleteset írt, de szerintem az olcsó hússal sincs baja annak,aki csak azt tudja megvenni.legyen friss, ne legyen gusztustalan,az a lényeg.okosan, ügyesen kell minden porcikáját fölhasználni.
2010. márc. 24. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
köszi!
2010. márc. 24. 14:10
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
második: első voltam. köszönöm a méltatást, már rég nem dícsért meg senki a gyakorikérdések.hu-n :)
2010. márc. 24. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

szia utolsó! jót írtál én is igy szoktam, azért díjaztalak.

a kérdezőnek, majd még holnap írok a húsokról tanácsot, de most mennem kell.

üdv mindenkinek.

2010. márc. 24. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
köszi, rendesek vagytok! én mindig megköszönöm és felpontozom a hasznos válaszokat :D
2010. márc. 24. 17:14
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia! én írtam neked tegnap utoljára, hogy majd írok. hát itt vagyok, és éppen az előbb néztem Metropol újságban az Auchan reklámot, a csontozott karaj 1050 ft. akcióban.

én mániákus spóroló vagyok, állandóan az akciós szórólapokat figyelem és mindig azokból választom ki

a megfelelő árfekvésűt.

nekem a húsok 800-1200 között olcsónak számítanak, ilyen árakban gondolkodom.

pl. 8-900 között van a lapocka, az oldalas, a dagadó, a tarja, csülök stb.

efölött, ha van csirke, pulykamell , pulykacobfilé jöhet.

olcsóbb csontos húsokat is veszek, a csontokat leves alaplének főzöm meg.

szóval én nem vallom azt, hogy olcsó húsnak híg a leve, mert azt is meg lehet gazdaságosan , jól és ízletesen sütni-főzni.

ha megfelelő húst találok, 2-2,5 kg-ot veszek és otthon

mikor látom, milyen a "fazonja" aszerint szortírozom.

disznó-és csirkehúsnál is a zsíros részeket lefejtem és kisütöm.a kisült zsírt főzéshez felhasználom.

a nem szeletelhető darabokat, csíkozom, kozkázom, és úgy

teszem a fagyasztóba.ráírom, hogy pörköltnek, tokánynak

ragulevesnek stb.néha a férfiszakasznak körömpörköltet,szalontüdőt is főzök, ezek is olcsók.

visszatérve a karajhoz, szerintem abból húsvétra jó kis kajákat lehet varázsolni.

én, ha rántom, előttenap bepácolom fokhagymás tejbe, vagy mustáros-hagymás pácba. ízletes és omlós.

Bakonyi-gombás szeletet is szoktam belőle,vagy kolbásszal

megtöltve Debreceni sertéssültet.de mással is meg lehet tölteni, csak az már egy kicsit macerásabb.

oldalakat tudnék írni, de valaki megúnja és elkíván a pokolba:-))

remélem valamennyit tudtam segíteni.

üdv.

2010. márc. 25. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a hasznos tippeket!
2010. márc. 25. 18:24

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!