Utálom a cukrászati tortákat. Más is van így?
sose voltam odaig a cukraszatbol valo tortakert.a piskota fullasztó,a krèm ízetelen.leginkább a tejszínt vagy a vajat èrzem a torta krèmben.
de komolyan. rengeteg tejszínt használnak a krèmhez,szinte az egesz abbol áll,mindegy milyen ízüt kèrtünk. egy hazi torta sokkal finomabb szerintem.
a masik veglet a vajas krem.nem egyszer talalkoztam olyannal,amiben erzodott hogy fagyasztott volt a vaj.nem egyszer egesz vajdarabokat talaltam a kremben,egyátalán nem volt habosra keverve..es mindenkepp sok volt benne a vaj.
ja ès nem csóró cukrászdákról van szó.egyszerűen nem ettem mèg jó bolti tortát.
nyilván itthon is hasznalok tejszint a krèmhez, de 2-4decit egy tortahoz+diszites. inkább a fozott krembol,pudingbol/turobol hasznalok tobbet,hogy ne tomeny tejszint egyek.
vèlemèny?ti szeretitek?
2#
tudom mi a kulonbseg a vaj ès a margarin kozott,én vajat szoktam hasznalni legtobbszor,ezert irtam azt megszokásból. a novenyi hab gondolom a hulala.hát annak elèg kellemetlen mellèkíze van szerintem,azt se nagyon hasznalom,hazi jellegu kis boltbol szerzem be a tejszínt, az allati alapu,habfixaloval szerintem jó kemény
amúgy nyilvan nem vagyok szakerto,de attol még miert ne lehetne kritikám ?
es tudom, hogy nem kötelező ennem olyat, de a csaladban rendszeresen elofordul,akkor meg en vagyok a bunko ha nem eszek.így hát le szoktam gyurni egy szeletet.
1 jó cukrasz tortát ettem eddig,de az egy kis faluban volt, itt a megye szèkhelyen nem talalkoztam ilyennel.
így fel is merult bennem,hogy pl az eskuvomon milyen torta legyen.ott olyat szeretnèk amit nem undorral eszek meg
Nekem se volt fogalmam melyik cukrászda miből dolgozik, de értelek kérdező nagyon soknál az a gejl édes íz meg a tömény piskóta nagyon lohasztó tud lenni mikor szülinapodon meglátod a gyönyörű tortát és már képzeled milyen finom lesz..
Viszont az is igaz hogy meg kell találni a cukrászdát ami nem így dolgozik, nálunk például a városba van egy aranyárú, ott tényleg egy szelet torta/süti kerül 800-900 ft-ba de hát az olyan is..
Szerencsére találtam olcsóbbat is ahol van finom nem túl édes süti, de rettentő szarul lehet megközelíteni, így inkább ráfanyalodok sokszor az általad említett ízű sütikre ha nincs kedvem/időm sütni és rámtör a sütivágy.
a dobos torta pl nagy kedvencem,de abban is ott szokott figyelni a margarin darab kikeveretlenul:/
amúgy igazad van 2# tényleg a latvanyra mennek rá. ami persze fontos,de nem annyira mint az íz
Én is így vagyok vele, ezért aztán nem is vásárolok, nem is eszem cukrászati tortákat, így nem is tudok negatív tapasztalatokról beszámolni.
Mondjuk én annyiból előnyös helyzetben vagyok, hogy a házi tortákat sem szeretem.
Én se vagyok oda értük, mert tényleg, ahogy írtátok, túl sok bennük a cukor, a zsiradék, és csak a kinézet fontos.
De tényleg nem kötelező enned belőlük. Nálunk is a családom rendszeresen hozza őket, és mindig kínálgatnak, de egyszerűen nemet mondok és kész.
Itthon sokkal finomabbat tudunk sütni, ráadásul olcsóbbat is. Arcátlanul elszálltak az árakkal, az biztos.
Amúgy van azért egy-két hely, ami még egész jó. Pl a Zila Cukrászda. Az Ország tortáját is lehet ott kapni mindig, és azokban sosincs se sok műtejszín, se sok cukor. Azok nagyon finomak, igazi természetes alapanyagok vannak bennük.
Nekem ez az egyetlen hely, ahol néha kivételt teszek.
Hát akkor egyszer térj be Balatonlellén a Márton cukrászdába.
Megváltozik a véleményed.
Isteni tortáik vannak. Mi esküvőre is onnan rendeltünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!