Milyen kávét vegyek Saeco Odea Go kávéfőzőhöz?
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Saeco Odea Go kávéfőzöt, és most abban a dilemmában vagyok, hogy milyen kávét vegyek hozzá. Mivel egy-egy 250g-os kávé egészen sokáig kitart, így nehezen próbálgatom a fajtákat, ezért kérem a véleményeteket.
Alapvetően a krémesebb, lágyabb kávékat szeretem, ehhez mérten szeretnék valamilyet venni. Esetleg van valakinek tapasztalata?
A válaszokat előre is köszönöm :)
A Pellini Rosso kávét ajánlanám. Árban, ha akciós, akkor 2999 Ft/kg.
Elfogadható még a Tchibo Espresso Sicilia Style, amely árban hasonló.
Az Omnia nem jó eszpressónak, mert savanyú.
Minnél drágábbat vásárolsz, annál jobb lesz a kávé. Persze, csodák nincsennek.
Összetételben inkább a tiszta arabica kávékat ajánlom. A robusztától testesebb lesz. Én jó aránynak tartom a 80 % arabica és 20 % robuszta kávékeverékeket.
Én barista vagyok, szerintem nem lehet így megmondani, hogy ennyi meg annyi százalék legyen a robusta meg az arabica.
Mindig kicsit más a szüret, majd a kávé gyártója főzőcskézik meg kombinál, hogy az arány és az ízharmónia tökéletes legyen.
A babot ideális esetben a vákumcsomagolásból kivéve pár órán belül használni kéne, ha nem akkor fagyasztóba esetleg? A frissen őrölt kávé max fél óráig áll el.
Én amit ajánlanék, hogy menj el pár kávézóba, és mindenhol rendelj egy eszpresszót, kóstolj meg egy pár fajta kávét, és válassz ízlésed szerint.
Köszönöm a válaszokat!
A Pellini kávékkal már én is szemeztem. Meg neten nézelődtem milyen különlegesebb, áruházakban nem kapható kávék vannak. Csak nekem kóstoló miatt elég lenne 50-100 gr-is. Bár minden elfogy, úgyhogy nem gond a nagyobb csomagolás sem.
Kóstolni is ültem már be egy két helyre, viszont egri vagyok és itt nem feltétlen van túl sok lehetőség minden féle kávét megkóstolni. Sajnos.
A kávébabot tudom, hogy gyorsan fel kéne használni, de sajnos azért arar nincs lehetőség, hogy tökéletesen tároljam és extra gyorsan használjam fel. Persze bróbálom a legjobban tárolni, majd az idő megmutatja mennyire sikerül :)
A Media Markt áruházakat javasolom, illetve az Interspar áruházat, ahol Frei szemeskávét is lehet kapni (nem a teljes választék).
Leginkább internetes kávéáruházakat javasolom. Igaz, ezek nem a kommersz kávékat tartják.
Én néha itt is vásárolok:
Bár hallottam, Pesten, valamelyik kínai bevásárlóparkban a Pellini magasabb árkategóriájú kávék jóval olcsóbbak, mint a linkelt kizárólagos magyarországi importőrnél.
Hogy mi a titka, nem lehet tudni...
Ha a kávéautoamatában használható az előre őrölt kávék, akkor tudsz kisebb kiszerelésű "téglákat" is kipróbálni.
Nekem az a tapasztalatom, hogy a kotyogó kávéfőzőkhöz használt, elterjedt kávék savanyúak eszpresszó kávénak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!