Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mit csinálnál kb.4 kg őszibara...

Mit csinálnál kb.4 kg őszibarackból?

Figyelt kérdés
Van egy 3 évesünk meg egy 1 évesünk. Kaptunk egy nagy láda őszibarackot és még van belőle vagy 4 kg, mit csináljak belőle? Ivólét hogy kell?
2015. szept. 5. 21:17
 1/9 anonim ***** válasza:
2015. szept. 5. 21:31
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Befőtt, dzsem, pép, kompót.
2015. szept. 5. 21:39
 3/9 anonim ***** válasza:

én tuti eltenném télre(hirtelen forrázás és fagyasztás)

plusz lekvárnak

ivóléként először tesztelném, hogy a gyerekek innák e egyáltalán, mert az én gyermekemnek valahogy abszolut nem mindegy, hogy épp melyik őszibarit csináltam(van, hogy rokontól kaptunk, van hogy innen veszek, onnan veszek, a szomszéd barackja ízlik neki annyira hogy eszi is issza is, mamáét meg nem..)

2015. szept. 5. 21:40
 4/9 anonim ***** válasza:
Ivólét gyümölcscentrifugával a legegyszerűbb, de nem áll el sokáig. Én fagyasztanék belőle felaprítva 1-2 kilót, jó az télen, amikor nincs friss. A többit befőzném, vagy elajándékoznám oviba, bölcsibe. A kicsinek husihoz is finom, bár ha szereti a 3 éves, neki is jó párolva.
2015. szept. 5. 21:43
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A 3 illetve 1 évesek valószínűleg annyira nem örülnének a cefrének... Lekvárt készítenék a helyedben,az sokáig eláll és sütikhez,palacsintához, stb. gondolom nagyon tetszene nekik anya lekvárja.
2015. szept. 6. 00:55
 6/9 anonim ***** válasza:
Lekvárt. Szilvával, körtével kiegészítve nagyon finom vegyes lekvárt lehet főzni, vagy akár önmagában is.
2015. szept. 6. 10:11
 7/9 anonim ***** válasza:

Őszibarackos túrótortát

Reggelire elvinném natúr joghurttal nagyon finom, a gyerekek is ehetik (az 1 éves attól függ, ha épp most lett 1 talán még nem, de ha már kicsit nagyobb, akkor ő is kaphat kicsit).

Sültek mellé, salátába is nagyon jó, pl.: grillezett baracksaláta lilahagymával, vagy rukkolasaláta fetával és grill barackkal, de natúran sült húsok mellé is kellemes akár tejszínes szószban akár egyszerűen sütve a barack. Esetleg készíthetsz belőle barackkrémlevest is, melegen is lehet enni, nem csak hidegen - a barack egyébként sósan is elkészíthető, amennyiben nem szeretitek az édes leveseket.

Vagy smoothie, lassi, jégkrém is lehet belőle.

2015. szept. 6. 13:30
 8/9 anonim ***** válasza:
Ledarálnám, és lekvárt csinálnék belőle. Az enyém imádja, de egy picit még is hajtja, úgyhogy nálunk ez egyfajta természetes hashajtó. :-)
2015. szept. 6. 13:54
 9/9 anonim válasza:
Én lekvárt készítenék belőle.
2015. szept. 6. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!