Miért kivánom folyton a halat, amikor nem is szeretem?
Világ életemben utáltam mindenféle halat, a szagától is rögtön felfordul a gyomrom. A szüleim szoktak néha ilyen paradicsomos olajos halkonzervet enni és attól is mindig rosszul leszek. De mostanában elég gyakran mégis rám tör ilyen érzés, hogy úgy ennék én is olyan halkonzervet vagy valami halas kaját. És ilyenkor olyan, mintha elfelejteném, milyen szaga meg ize is van és annyira kivánom, hogy az nem igaz. De amikor anyáék megint esznek olyan olajos halat vagy csinálnak valami halas kaját, egyből megutálom megint. Aztán pár nap múlva újra kivánom.
Miért van ez?
Terhes vagy.
Hiányzik valami tápanyag, ami a halban van, és ezt érzi a szervezeted.
Amikor megkívánod, akkor kóstold meg.
A fent leírtakon kívül lehet egy egészséges kíváncsiság, mivel az ember ízlése változik az évek folyamán. Rengeteg olyan étel van, amit gyerekként nem ettem meg, és addig addig ették előttem jóízűen, amíg megkívántam.
De ha halra vágysz, akkor ne a halkonzervet válaszd, mert annak valóban irdatlan erős íze van, én nagy halimádó vagyok, de a konzervet én sem bírom mindig megenni. Válassz valami könnyű halfilét, pl. nagyon finom íze van a lepényhalnak megsütve egy kis könnyű hideg joghurtos öntettel.
A halnak nagy a foszfor-tartalma. Valószínűleg a szervezetednek foszfor-hiánya van.
A harcsa-szelet rántva nagyon-nagyon hasonlít a rántott csirkemellhez. Próbáljatok venni nyers harcsát, és otthon friss panírozással, friss olajban sütve, mindenféle tartósítószer nélkül, biztosan fincsi, én imádom.
De ha a halat semmiképp sem, akkor keress rá, nagyon sok egyéb foszfor-tartalmú kaja is van, azokból is válogathatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!