Miért lesz a vöröshagyma sütés után édes?
Figyelt kérdés
Amikor nyersen eszem, semmi édeset nem érzek benne.2015. aug. 3. 21:06
1/6 A kérdező kommentje:
Tegyük fel, hogy azért, mert van benne cukor. De akkor hogy lehet, hogy mégis kevesebb kalória van benne, mint a krumpliban, holott az nem édes sütés után?
2015. aug. 3. 21:17
2/6 anonim válasza:
A vöröshagymában CUKOR van, ez karamellizálódik sütéskor.
A krumpliban meg KEMÉNYÍTÖ, és ez nem édes, meg nem is karamellizálódik.
A szénhidrát nem egyenlö a cukorral!
3/6 anonim válasza:
A krumpli akkor lesz édes, ha megfagy, bár nem tudom, miért.
A keményítő pedig összetett cukor, de egyszer valaki a cellulózról is levezette, hogy cukor, de azt már nem vágtam, mindig rossz kémia tanáraim voltak.
4/6 anonim válasza:
"A krumpli akkor lesz édes, ha megfagy, bár nem tudom, miért. "
Ha megfagy a krumpli, akkor a (nagy) keményítömolekulák átalakulna (kisebb) cukormolekulákká.
5/6 anonim válasza:
nem minden cukor édes, de a hagymához kapcsolodóan pedig , ugye amitől erős vayg csíp esetlek az kapszaicin és hozzá hasonló természetű anyagok, melyek hőhatásra bomlanak, valamint párolognak, így amellett hogy valóban édesebb lesz a hagyma , az erős íz egy része is távozik belőle, ezért is érezzük még édesebbnek. de ezt esetleg ha megfőzöd is lehet tapasztalni karamelizálódás nélkül (pl levesbe)
6/6 anonim válasza:
UTolsó: a kapszaicin nincs a hagymában, az kizárólag a paprikában fordul elö, ez a paprika "hatóanyaga".
A hagyma csípösségét pedig a mustárolaj és kéntartalmú vegyületek adják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!