Hogyan kell elkésziteni a zabkását?
Én minden reggel zabkását eszem. Én vízből és zabból készítem, de csináltam már tejjel is.
Zab egy kicsit tág fogalom.
Zabkorpát és zabpelyhet keverek össze és ezt egy üvegben tartom, de lehet csak zabkorpából is. Ha csak zabpelyhet használsz nem fog úgy besűrűsödni, mint a tejbegríz.
Egy bögre vizet vagy tejet lábasba öntesz, belekavarsz 2 evőkanál zabkorpát (vagy zabkorpát és pelyhet), és felforralod. Ez egy adagnak felel meg, a sűrűsége a zab mennyiségétől függ, ha nem vagyok éhes kevesebbet rakom bele.
egy müzlistálkába beleraksz 3-4 ek. zabpelyhet ráöntesz kb. 2 dl tejet, berakod a mikróba kb. 2,5-3 percre, majd ha kész, akkor kiveszed, hagyod még állni 5 percet és kész!
Bár azt most mondom, hogy az enyhe kifejezés, hogy így magában nem lesz íncsiklandóan finom. Én nagyon szeretem, majdnem minden reggel ezt eszem, de magában nem tudnám, mert úgy olyan, mint a fűrészpor.. 1 kanál mézzel, vagy kókuszreszelékkel, fahéjjal, gyümölccsel, dióval viszont nagyon finom, és nyugi, annyira nem dobja meg a kalória értékét, ha emiatt akarod magában enni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!