Nagy az étvágyam. Mit csináljak, hogy ne akarjak folyton
zabálni?
Figyelt kérdés
Rendes, tápláló ételt ettem ebédre, egy tányérral, és mégis éhes voltam utána. Úgy érzem már túl vagyok azon a korszakon, amikor energiát kell felszednem. Nem is szoktam sokat mozogni (sajnos, de dolgozom az ügyön), nem tanulok, mert nyár van. Szóval, mégis kívánom az ételt, ez miért van? Kb. 148cm, 49,5kg 13/L
Általában akkor szokott ez előfordulni, ha az ember nem megfelelően táplálkozik - sok gyorsan telítő, de üres cukrot, szénhidrátot eszik, amitől a vércukra felugrik, fél óra múlva meg leesik, és megint kopog a szeme az éhségtől.
Ilyenek a készételek, pékárúk (tehát kenyerek, szendvicsek is), a nem teljes kiőrlésű tészták, főleg, ha azokat egy nagy adag semmivel fejeled meg (krumpli, mák, dió, káposzta...), édességek pl.
2015. júl. 13. 17:24
2/10 A kérdező kommentje:
Csak az a fura, hogy nem fél óra múlva kopogott a szemem, hanem 1 perc után, és még csak nem is készkaját, pékárut ettem, hanem amit anyukám csinált délelőtt. Azzal viszont egyetértek, hogy teljesen egészségtelenül eszek össze-vissza mindent. Szóval csak az a bajom, hogy rosszul kajálok?
2015. júl. 13. 17:38
3/10 anonim válasza:
Mert a kajalasban lelted meg az oromot. Adataidbol latszik, hogy mar most is 10kilo felesleggel rendelkezel. Otthon vagy es unatkozol ... koverseged miatt befordultal es mar csak a kaja nyujt vigaszt. Zabalas kozben erzed jol magad. Ennyi. Te egy kover ember leszel aki majd mindig fogyozik, de ejjel felfalja a hutoszekrenyt is.
2015. júl. 13. 17:43
4/10 A kérdező kommentje:
Na, jó. A 2. válaszoló teljesen hülyeséget mondott, mert csak 2kg feleslegem van, és nem szoktam felkeni este, azért, hogy felzabáljam a hűtőt, és baromira nem a kajálásban találom meg az örömöt. Szóval kérlek, többet ne szólj hozzá az ügyhöz! Köszönöm.
2015. júl. 13. 17:54
5/10 A kérdező kommentje:
Jól van, tényleg elrontottam egy adatot, igazából 39,5kg vagyok, bocsi!
2015. júl. 13. 18:01
6/10 anonim válasza:
Akkor meg van remeny :)
2015. júl. 13. 18:13
7/10 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2015. júl. 13. 18:15
8/10 anonim válasza:
Szia! Nálam ugyanez volt a helyzet, aztán rájöttem, hogy nem iszom eleget! Próbáld ki, hogy étkezések előtt fél órával is megiszol 1 pohár ásványvizet ( cukros üditőket egyáltalán ne fogyassz). Remélem a 49,5 kg a valódi súlyod! Kezdj el sportolni valamit.
2015. júl. 13. 18:16
9/10 anonim válasza:
Esélyes, hogy nem megfelelően eszel, valami hiányzik. De egy tányér étel nem is sok, én is éhes lennék utána, igaz, én 63kg vagyok és sok étel kell ahhoz, hogy jóllakjam.
Viszont az étvágy és az éhség teljesen más. Az emberek talán azért mossák össze őket, mert egyszerre érzik a kettőt, nálam ez egészen máshogyan van.
El tudom képzelni, hogy az a tányér étel vajmi kevés volt a testnek, lehet, hogy aznap az volty az első étkezés, ezt nem tudhatjuk... Néha pedig több kell, extra mozgás vagy valami egyéb miatt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!