Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Tényleg sokkal jobb az igazi...

Tényleg sokkal jobb az igazi szálas tea, a filteresnél?

Figyelt kérdés
Hallottam ismerősömtől, hogy mennyivel finomabbak, viszont sokkal drágábbak is. 1500 ft-ért láttam 100g teát, még filteresből, ez mindössze 200-400 ft. Kérdés tehát, hogy tényleg ennyivel jobb? Érdemes kipróbálni?

2015. jún. 30. 15:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
sokkal jobbak
2015. jún. 30. 15:46
 2/12 anonim ***** válasza:
73%
Nem egy hirt lehetett olvasni arrol, hogy a filteres teaban uvegcserepeket es meg madaruruleket is talaltak.
2015. jún. 30. 15:47
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Amikor utánaszámoltam, a filteres tea nem jött ki olcsóbbra, mint egy olcsóbb, de jó szálas (attól függ, hol vesszük, mekkora kiszerelésben)... Csak a legolcsóbb filteresek jöttek ki jól árban, de ég és föld a különbség.

Van itthon filteres teám, hasznos, ha gyorsan be akarok dobni egy meleg italt reggel s nem igazán érdekel az íz, de nagyon keveset tudok meginni. Főleg a gyümölcsteák rosszak. Drágák, ízetlenek, 1 deci vízbe talán jó egy filter, de nagy íze akkor se lesz a legtöbbjének. Egy jó szálas zöldtea egész más és többször leönthető, 2-3-szor szoktam. A nem zöldekkel ezt nem lehet megjátszani.

A filteres fekete a legjobb árban, nekem egy filter fél liter vízre is elég. De nyilván köszönő viszonyban sincs egy rendes teával, az igazi élményért mást használok.

A Pu Erh pedig számomra fogalom, máshoz nem fogható. Na azt pont lehet párezer/kg áron venni megfelelő helyen és kiszerelésben, én egy ázsiai boltban szereztem be egy nagy csomaggal, teaboltban tényleg drágább.

De elvagyok az Auchan egész olcsó kimérős teáival is, már amelyikkel, a citromos zöld iszonyúan túlízesített.

2015. jún. 30. 16:11
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Jobb.

Hogy mennyivel, vagy hogy árához képest megéri e, nyilván attól is függ, mennyi fér bele, hogy a minőségért fizess.

Kipróbálni mindenképpen megéri, egyszer meg lehet venni.

Én pl szálasból is nagyon régen ittam olyat , mint gyerekkoromban.

Akkoriban fillérekért hozzá lehetett jutni a ruszkiktól grúz teához.

Akkor még nem tudtam, hogy az milyen jó, csak éreztem, hogy jó, brutál erős, és annyi olaj kiázik belőle, vastagon állt a tea tetején.

Az volt a természetes.

Aztán ez megszűnt, és nem értettem, hogy az összes többi tea miért olyan gagyi.

Hát azért, mert az a kategória az, amit említettél is, hogy 1500-2000 ft belőle 100g.

2015. jún. 30. 16:27
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Ezt a multiknál is lehet kapni és sokkal jobb a filteresnél, ráadásul adagolható a kívánt mennyiség és nincs papíríze.

2015. jún. 30. 16:53
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Sokkal finomabb én gyümölcsöset szoktam venni, a legtöbb filteresnek múíze van.
2015. jún. 30. 17:08
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2015. jún. 30. 17:56
 8/12 A kérdező kommentje:
Esetleg tudtok ajánlani Zuglóban, egy boltot, ahol tudok venni szálas teát, normális áron? És milyeneket ajánlotok?
2015. jún. 30. 17:58
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

SOkkal jobb.

Újabban a Rossmannban vagy DM-ben is lehet szálas teát kapni (én Németországban élek, otthon ugyanazokat a fajtákat láttam, német árú és nagyon szeretem!), és az ára is csak 600-900 ft között mozog.

A tescoban, sparban én is ennél sokkal drágábban láttam csak teát, és sokkal apróbb is volt. A fent említett tea egész szép, nagy szálú.

2015. jún. 30. 19:37
 10/12 A kérdező kommentje:

Rendben köszönöm a válaszokat!

Valamikor veszek egyet, kipróbálom.

2015. jún. 30. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!