A sósmogyoró hízlal?
Könnyű sok kalóriát bevinni belőle, zsíros.
Viszont fogyáshoz is remek szénhidrátszegény étrendben, csak vigyázni kell a mennyiséggel.
Én napi 15 dkg olajosmaggal fogytam tizenpár kilót, természetesen rengeteg egyebet ettem mellé, ez még zsírból is túl kevés nekem :) Viszont a szénhidrátbevitelem nem volt magas. S akkor sem nassolásként ettem a magokat, mert úgy 15 deka hipphopp eltűnik s még nem is ettél rendes ételt, nekem az is kell, hiányérzetem van csak maggal... Akinek több kalória kell, annak működhet úgy is, a párom egy időben sokszor evett 25 dkg mogyorót éjszakásban s elég jól vigyázott a vonalaira (gyerekkorában kövér volt s kalóriatöbbletben könnyen hízik).
Úgyhogy ez nem olyan egyszerű téma.
Magvas diéta :D Nem neveztem annak, de tény,hogy sok volt benne...
Sajna nem sokat mozogtam, sosem sportoltam s nehéz elkezdeni, főleg netfüggőség mellett. Szeretek gyalogolni, az azért volt néha, de többnek kellett volna lennie, régen sokat teljesítménytúráztam, mert a munkába járás napi 2-3 órája (szintkülönbséggel) nem volt elég mozgás... Na, akkor nem fogytam, hiába no, az étrend az elsődleges, persze a mozgás is nagyon fontos, tudom én ezt, de hát...
Nos, nekem nehéz fogyni, de a szénhidrátmegszorítás úgy tűnik, nekem való (ha jelent is nehézségeket néha, nagy zöldségimádó vagyok). Előbb jött a paleo, ami nem hatott, nem tudtam kalóriadeficitet tartani, aztán lecsökkentettem a szénhidrátot 80g-ra, így fogytam le elég könnyen, bár nem gyorsan a feleslegem nagyobbik részét. Mivel szinte sosem eszem húst s nem volt elég házi tojás, amúgyis nehéz jóllaknom csak úgy akármivel, olajos magvak nélkül nem ment volna, ezért ettem sokat, de szeretem is őket.
Ma már kevesebb olajos magvat eszem, a jóllakáshoz nem kellenek, de azért most is fontosak számomra, főleg, hogy nélkülük szinte csak tojást, zöldséget és zsírt ennék.
Elég speckó életmódom van most, de nekem ez tűnik a legjobbnak. Egy sima fogyni vágyónak szinte sosem kell idáig elmennie...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!