Van valaki aki csinált már eksztrém diétát? Mondjuk olyan 4-500 kalóriást?
Hogyan győzd le az éhséged? Sehogy. A tested így jelzi hogy tápanyagra van szükséged. Ki vagy ürülve, ezért folyamatosan az leszel.
Két hét alatt pár kilót leadhatsz, de annak a nagy része víz lesz, azonnal visszajön ahogy elkezdesz újra kajálni.
"Koplalós drágám!Nem érdekelnek a kioktatós szövegek,hogy mennyire egészségtelen,meg gyorsan visszahizom..bla,bla...csak az válaszoljon aki aki a kérdésre érdemlegesen hozzátud szólni!!
"
Én magasról leszarom, hogy teszed tönkre a szervezeted.
Extrém és nem eksztrém a diétád. :P
Olyat és direkt nem, de leírom a hozzá legközelebbi eseteimet s a 3 éves táplálkozásfüggésem némely gyöngyszemét is talán, sokat utánaolvastam a dolgoknak s persze kicsit kísérleteztem is magamopn :).
1. Egyszer 4,5 napig nem ettem, kíváncsiságból :D Érdemes volt, egészen szürreális állapotba kerültem, legolcsóbb részegség :D Már nem emlékszem, fogytam-e, tartósan tuti nem. Éhes nem voltam, az inzulin nem kapott anyagot, ilyenkor tipikusan nem éhes az ember.
2. Itt már esélyes volt a párszáz kalória. Tél, hó, fűtetlen ház, semmi pénz, kevés étel. Próbáltál már hagymalevest főzni zsír nélkül? Kegyetlen :D
Fogytam, mint a fene (a fagyoskodás mindig hatékony nálam), nyilván izomból is, vissza is szedtem utána, de nem érdekelt, örültem, hogy újra van mit ennem, felemelő dolog ám az.
3. Amit röviden, de próbáltam, az az 1000 kalóriás zsírböjt. Komoly céljaim voltak vele, plusz kíváncsi voltam (én ilyen, pedig ezt nem szabad ilyen okból csinálni, de volt rá nekem jobb is). Teljesen OK volt, de a 2. nap estéjén kiszámoltam, hogy mennyi izmot bontok és mivel azt utálom, dobtam.
Na, ez volt a legjobb a 3 koplalásom közül, már ezen a rövidtávon, sokáig nem bírtam volna s egészségtelen is. Tökéletes jóllakottság és végre ehettem olyan zsírosan, amennyire csak bírtam... A ketogén diétában mindig vissza kell fognom magam zsír terén.
Ez nem javasolt olyanoknak, akik nem adaptálódtak ahhoz, hogy zsírból merítsék az energiát, továbbá mivel durván fehérjehiányos, szinte soha, senkinek.
Amit én ajánlok, ha valaki mindenáron koplalni akar:
Nagyon ügyeljen az étel összetételére. Jobb lenne, ha a kalóriát is emelné, egyrészt mert az extrém deficit erősen megnöveli az izombontás kockázatát, másrészt elég nehéz ennyibe belepakolni a minimálisan szükséges fehérjét (1g/nettó testsúlykg alá én nem mennék. én jelentősen többet viszek be, miközben kalóriadeficitem alig van, ezt érzem biztonságosnak) és zsírt (30-40g?), s az agynak szükséges kb. 50g szénhidrátot vagy fehérjét (inkább szénhidrát legyen, akkor nem kell fehérjét alakítani glükózzá, de főleg mert akkor lehet enni egy csomó zöldséget, ami igen hasznos).
A kevés szénhidrát miatt a test hamarosan ketózisba kerül, ez kinél hamarabb, kinél később kikapcsolja az éhséget. Az a helyzet, hogy kevés zsírral sosem próbáltam, a totális böjtöt kivéve, de a semmi étel és a kevés étel kevés zsírral egész más.
Ha sok a szénhidrát, akkor ennyi kalóriában túl kevés a fehérje, nagyobb az éhség, kevésbé tartható s egészségtelenebb, izombontóbb az egész. Inkább a fenti a jó, de azért az sem lehet élvezetes. Ahhoz több kalória kell.
2 hét alatt, nem sok mozgással úgy 2-3 kiló fogyásra (de max. 4, papírforma szerint nem is lehet több) számítanék, nem extrém túlsúlyos ÉS roppant szerencsés esetben. Nem lepődnék meg jóval kevesebben sem. Fogyás alatt zsírból fogyást értek, a víz, salakanyag nem számít, az izom pedig direkt rossz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!