Tojásos nokedlibe lehet valami kis csavart belevinni?
Volt amikor karikára szelt csemege-uborkával raktam körbe a tányér szélét, egy falat nokedli, egy szelet uborka...
Most a "Konyhafőnökben" láttam egy olyat, hogy valaki keményebbre kavarta a nokedli-tésztát, elnyújtotta, és pogácsa-szaggatóval kiszaggatta, úgy főzte ki... gondolkozom rajta, talán én is megpróbálom legközelebb!
Bár meglehet, hogy ez esetben egy kis vajat/tejfölt (??)
talán célszerű lenne a tésztába belekavarni, hogy egy kicsit lágyabb legyen... egy próbát gondolom megér!
Csavart nokedli... :-) Nem is rossz ötlet!
Mi hagymát szoktunk bele tenni, és a (fejes) salátához meg pár gerezd fokhagymát törünk. Egész más ízek, annyira, hogy a munkahelyi "menzán" a sima tojásos nokedli olyan jellegtelen volt ehhez képest.
Én többféleképpen szoktam variálni.
1.Van hogy csípős aranyat teszek bele. :)
2.Van hogy tejfölös-gombásan eszem.hogy
3.Van hogy csak úgy pörkölttel eszem.
4.Van hogy jól beborsozom.
5.Van hogy szalonnával és túróval eszem.Hasonló majdnem mint a túrós csusza. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!