Húsimádók és többiek, ti kibírnátok, ha egy hónapig, csak salátákat, zöldséget gyümölcsöt ehetnétek csak?
mahjong: megértelek, valóban sok időt el tud venni az egyszerű zöldségételek készítése is, habár ha valaki mirelitet használ vagy kevés pucolást igénylőt vagy felturbózza sok zsírral, tojással, sajttal, miegymással, akkor azért kevésbé vészes. De több napra előre főzni nekem már nehéz, a zöldségételekből sok kell.
Manapság szeretem az egyszerűséget, úgyhogy tojást eszem. Zöldséget nyersen is lehet enni s nem mindet kell hosszan pucolgatni...
Amúgy a krumpli, rizs, hüvelyesek evése se gond, csak együnk mellette mást is.
Ha nem is mindennap, de heti háromszor biztos eszem rendes körülmények közt húst, halat vagy sajtot. Krumplit szinte egyáltalán nem, tésztát is ritkán, én inkább a rizst, kölest, árpát kedvelem.
Most viszont, nem tudom, mi ütött belém, ötödik napja csak gyümölcsöt és zöldséget eszem. Ezt úgy kell érteni, hogy a gyümölcsöt nyersen, a zöldséget nyersen és főzve/párolva, valamint mindkettőt turmixnak, például munkahelyre, mert úgy könnyebb magammal vinni. Szóval szerintem kibírom, bár a salátát, ha úgy érted, mint saláta növény, azt nem igazán szeretem. Saláta úgy, mint paradicsom meg uborka meg retek olajjal és tökmaggal, úgy oké. Én alapból nem teszek ilyen majonézes dresszinget a salátára. Az édességet is azt hiszem, tudom mellőzni, bár nálam az édesség az általában kétféle dolgot takar. Az egyik a zabos, aszalt gyümölcsös, csokis keksz (házi) és a másik a csoki (ét, tej, mindegy). De ha aszalt gyümölcsöt meg magvakat ehetek, akkor egy diákcsemegével bármilyen stresszes nap végét túl tudom élni. Szóval azt hiszem, ez nekem menne.
Persze egy ilyen esetében merülnek fel kérdések, mint, hogy például kávézni, teázni lehet-e, gombát ehetek-e (az ugyebár nem növény), mézet ehetek-e (néha reggeli torokfájásra szoktam egy kiskanállal).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!