Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A boltban kapható csiperkegomb...

A boltban kapható csiperkegomba (auchan tesco spar stb ilyenek) az spórából szaporításra alkalmas, vagy csinálnak vele valamit hogy ne lehessen?

Figyelt kérdés
2010. febr. 18. 05:19
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem értem egészen a kérdésedet.

A gombákat spórával lehet szaporitani, ha van érett spóra és megfelelö táptalaj, akkor tudnak szaporodni.

A boltban kapható gomba még nem érett, a spórái MÉG nem alkalmasak szaporitásra, de pár napos tárolás után már lehetséges.

Ha nem akarod szaporitani, akkor edd meg elöbb.

De azért ird meg l.sz., hogy mit is akartál tudni...

2010. febr. 18. 07:50
 2/5 anonim ***** válasza:
Mégegyszer az elözö vagyok: a gombákat nem egyszerü szaporitani, metr csak megfelelö közegen, optimális höfokon és légnedvesség mellett szaporodik, ezt nem könnyü biztositani, ezen kivül a levegöben található egyéb gombaspórák könnyen elpusztitják azt, amit szaporitani akarsz - a gombatermesztés egyik legnagyobb problémája a spóramentes környezet biztositása.
2010. febr. 18. 07:53
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekünk egy penészes pincében nőttek a gombáink. Nem gondolnám, hogy az spóramentes volt.
2010. febr. 18. 09:03
 4/5 anonim ***** válasza:

Van amelyik gombafaj nem árt a nemesnek - mert éppen azt le birja gyözni, de van amelyik igen - de ezt elöre nem lehet tudni.

A másik, hogy a peésszel fertözött csiperke kimondottan egészségkárositó hatású, de te tudod, hogy mit akarsz megenni...

2010. febr. 18. 09:27
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem azt írtam, hogy penészes gombát ettem, hanem hogy nem spóramentes környezetben szaporodott.
2010. febr. 18. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!