Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mit küldenétek Amerikába?

Mit küldenétek Amerikába?

Figyelt kérdés
Egy Amerikai barátnak, aki még nem járt nálunk, mit postáznátok neki egy csomagban? (pl. pilóta keksz, Duna kavics stb tehát ilyen magyar ínyencségek)

2015. febr. 22. 01:37
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Komolyan veszik, pont most olvastam, hogy évente hányezer tonna kaját dobnak ki a vámosok, mert nem felel meg az előírásoknak. Amúgy kedves ötlet, de hidd el, a kedves amerikai ismerősöd csak elnézően fog mosolyogni, az ingyombingyom csokikák láttán, hiszen ha te betévednél ott egy boltba, hát három napig nem tudnál betelni az ottani édességkínálattal.
2015. febr. 22. 08:40
 12/24 anonim ***** válasza:
64%

Kinder tojást nem szabad.

Én külföldre ezeket szoktam vinni:

- Melódia szelet

- mézes puszedli

- Stühmer csoki

- Pilóta keksz

- Mesekeksz

- Boci csoki

- Tibi csoki

- Sport szelet

- negró

- dunakavics

- Lottó szelet

- Kapucíner

- Kókuszrúd

- Szamos marcipán

- Szerencsi macskanyelv

- fracia drazsé

- melba kocka

- Balaton szelet

- vaníliás karika

- piros paprika

És, amiket nem lehet postázni, de ha idejön valaki, ki kell próbálnia:

- túró rudi

- kürtős kalács

- zserbó

- gundel palacsinta

- aranygaluska

- mákos guba

- dobos torta

- Rigó Jancsi

- Somlói galuska

- pogácsa

2015. febr. 22. 09:56
 13/24 anonim ***** válasza:
48%

Ja, és az előttem szólónak: biztos én vagyok valami megszállott, de pl. én imádom és gyűjtöm a különleges csokikat. Külföldről mindig hozok olyat, ami itthon nincs, vagy csak simán drága/nehéz beszerezni.

A csomagolást aztán megtartom, és lefűzöm. Szóval szerintem örülhet az amerikai barát akkor is, ha kinn nagy a választék! Biztos lehet olyat küldeni, ami történetesen nincs kinn. Egyébként én voltam Amerikában, és az általam előbb felsoroltak nem voltak sehol.

Olaszországból Baci csokikat hoztam, Ausztriából Heindl-t, Svájcból csomó olyan Lindt-et, ami itt nincs, meg Toblerone, stb... Az embert mindig érik meglepetések a helyi eltérő csomagolások/ízek láttán. :)

2015. febr. 22. 09:59
 14/24 anonim ***** válasza:
82%
Biztosan nem édességet küldenék. Igazi szegedi vagy kalocsai fűszerpaprika, csípős és nem csipős verzióban, finom szárazkolbász, esetleg más szalámi, kacsa- vagy libamáj pástétom, ecetes uborka lenne az én javaslatom, és receptötletek, amihez felhasználhatják ezeket.
2015. febr. 22. 10:04
 15/24 anonim ***** válasza:
91%

Hagyjatok mar a kajakat. Beletojnak a magyar "inyencekbe".

Egyszer kostoltattam meg egy amcsival egy turo rudit, huzta a szajat, nem volt oda. Amugy, en sem.

Egy magyar kalauz konyvnek sokkal jobban orulnenek.

2015. febr. 22. 10:11
 16/24 anonim ***** válasza:
95%

Mi, magyarok érzelmileg kötődünk az eddig felsorolt édességekhez. De objektíven szemlélve ezek színvonalon aluli dolgok. A felsorolt édességek nagy része még csak nem is csokoládéval van bevonva, hanem azzal ragadós, borzalmas kakaómasszával. Ezekkel csak lejáratni lehet Magyarországot. Tehát gondoljátok végig, hogy egy nyugati/amerikai ember milyen minőséghez van hozzászokva, és ahhoz képest a magyar szájpadláshoz ragadós - transzzsírsavas bevonómasszás édesség mennyi élvezeti értéket tartogat. Ami pedig megüti a csokoládé szintjét (Boci, Tibi) az maximum a "value" termékek színvonalát hozza.

Tehát a kérdésben használt "ínyencség" szó az 1970-es évek Magyarországán még helytálló lett volna, de csak ott.

2015. febr. 22. 10:24
 17/24 anonim ***** válasza:
94%

"Kinder tojás akkor lehet kimaradna, de szerintem nem veszik ezt olyan komolyan."

DE, OTT komolyan veszok, Magyarország nem mérce, máshol a szabßalyokat be KELL tartani.

"Meg szerintem nem tartóztatnának le mert a repülőre felviszel egy Kinder tojást terror akció gyanújával :D"

NEM, tényleg nem tartóztatnak le, csak a csomagot elkobozzák és megsemmisítik, téged meg megbüntetnek vagy súlyos esetben visszaküldenek.

2015. febr. 22. 10:46
 18/24 anonim ***** válasza:

A 16-ossal maximális mértékben egyetértek. Magyarországon NEM gyártanak olyan minőségű édességét, amit ne kellene irtózatosan szégyellni egy külföldi előtt.

Ha már étellel kapcsolatos, akkor egy angolul íródott receptkönyvet küldenék esetleg a hagyományos magyar ételekről, azt érdekesnek találhatja - meglepően sok nemzetnél népszerűek a paprikás ételek.

2015. febr. 22. 11:30
 19/24 anonim ***** válasza:
90%
Dávid Ibolyát vagy Selmeci Gabriellát ízlésesen csomagolva.
2015. febr. 22. 13:39
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek a többiekkel. A Bohóc, Eperjó meg társai semmilyen kulináris értéket nem tartogatnak egy amerikai számára. Itt is csak a gyerekkori nosztalgia miatt szeretik sokan. Láttál már amerikai édességboltot belülről? Valószínűleg nem szarozná le ezeket a kajákat az ismerősöd, hogy ne bántson meg, de enyhe színvonalbeli különbség van (azzal együtt is, hogy az amerikai édességek nagy része borzasztóan édes lehet annak, aki nem szokott hozzá). Ha lenne olyan magyar csoki, mint a Lindt, ami igazi csokiból készül és nem csak sima tejbevonóból, arra lehetne büszkének lenni, de amiket felsoroltál, azoknak a nagy része objektív mércével nézve nem nagy szám.
2015. febr. 22. 15:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!