Havi szinten mennyit költesz kajára?
HETI bevásárlás - 3 főre:
- zöldség, gyümölcs: 4000 ft
- tejtermék, tojás: 4000
- hal,hús, felvágott:7500
- egyéb alapvető élelmiszerek (cukor, liszt, só, zab, stb): 10000
- ásványvíz, italok: 3000
össz.: ~ 30 ezer/hét x 4= 120 ezer/hó:3 fő= 40 ezer/fő/hó
ÉTEL RENDELÉS/MUNKAHELY: ~ 10 ezer/hó/fő
Megnéztem a múlt havi számlákat, ez alapján 50 ezer volt egy főre az étel, (nekünk) átlagos bevásárlással (éttermet nem írtam hozzá). Nem a legolcsóbb ételeket vesszük, nem eszünk sok húst, de az leginkább csirkemell és marha, illetve a tonhal dobja még meg a számlát. Sok gyümölcsöt és zöldséget veszünk, kenyeret, egyéb pékárut nagyon minimálisan.
Munkahelyen átlag heti 3-4x ebédelünk, havi egyszer kétszer házhoz rendelünk, egyébként p-sz-v itthon főzünk és hét közben is 2-3 alkalommal.
Lehetne faragni a költségekből, de szerencsére megengedhetjük magunknak. Mindazonáltal ez még mindig nem kiugróan magas összeg.
Nem tudom miért fura az másoknak ha nem eszik valaki sokat... nem én vagyok az egyetlen szerintem. Sose ettem sokat, alapból rettentő válogatós vagyok, zöldségeket sose ettem, húsoké sem vagyok oda. Gyümölcsöt is ritkán eszek, max nyáron, de az meg ingyen van, mert vidéken van elég gyümölcsfa mindenfelé.
Na mindegy, csak elegem van már mikor jönnek ezzel hogy biztos hazudok, ha 15ezer nekem elég kajára vagy biztos éhezek... pedig nem szoktam. Sőt a párom sem, mert ő is ennyit eszik pedig jóval nagyobb ember mint én.
Már leírtam párszor, hogy aki ilyen 10 ezres válaszokat ad az vagy hazug, vagy húlye, vagy mind a kettő.
Te inkább a hazugba tartozol, ha azt állítod, hogy egy nagy darab férfiember napi 10 kanál zacskós levesen él és még csak nem is éhezik.
"Pl ma ettem egy pizzát, ami 600 ft volt. Tegnap két vifont ettem ami 140 ft összesen. Aztán holnap venni fogok sajtos péksütiket, ami 260 ft."
Ezeknek egyike sem fedezi még egy gyerek napi tápanyagszükségletét sem, nemhogy egy felnőttét!!! Te éhezel...
A napi szükséges kalóriabevitel kb. 1/3-át viszed be, vitamint, ásványi anyagot meg ezekszerint régóta nem látott a szervezeted, ha csak ilyesmiket eszel.
"De akkor most írd le te is mire tudsz 60ezret költeni? A legdrágább étteremben eszel minden nap?"
Havi 60.000 ft két főre teljesen normális, kicsit még kevés is. Változatosan étkezünk, jó minőségű ételeket veszünk. Itthon szoktunk főzni. A jó minőségű ételek alatt pedig ne valami "sznob" kajára gondolj, mint kaviár és társai, hanem egyszerűen sok zöldségféle télen is (pl. cukkini, padlizsán, brokkoli, zeller, stb.), köretnek nem sültkrumpli hanem salátafélék, gabonaköretek, olajos magvak, szintén zöldségek, szóval odafigyelünk arra, hogy sok-sok vitamint és a megfelelő tápanyagokat vigyük be a szervezetünkbe.
Sok gyümölcsöt is veszek, naponta eszünk.
Persze, lehet napi 200 ft-ból péksüteményen tengődni, csak 2 éven belül elvisz a nátha olyan szar állapotba kerül a szervezeted, és mellette még irtó éhes is maradsz.
abból a 30ból is lehet lefaragni (legolcsóbb dolgokat veszünk mindenből, zöldséget se annyit stb) és simán lelehet faragni 20ra akár. hidd el meg lehet oldani akár ennek is a kisebbb lefaragását úgy hogy ne kelljen éhezni.
sokatok elkövetik azt a hibát hogy úgy számoljátok hogy napi 3-600 forint pedig nem napra kell lebontani hanem egy hetekre. az máris kb 2500-3600 forint amiből lehet olyan dolgokat venni amik jóideig kitartanak.
Ne higgyétek hogy annyi pénzből nem lehet meglenni. mondjuk ehhez az is kell hogy ne legyen az ember egy válogatós majom
Pont, hogy nem hétre kell lebontani, hanem étkezésre.
Akkor látszik igazán.
10 ezer forintra számolva, napi 4 étkezéssel az 83 forint/étkezés.
83 forint.
Ez kb 4 dkg csirkemell sonka. Üresen.
Vagy 2-3 zsömle. Üresen.
Persze lehet kombinálni, ézkezésenként 1 zsömle, 2 szelet sonkával.
De nem kensz alá krémsajtot, nem eszel mellé paprikát/paradicsomot, nem iszol mellé egy pohár tejet.
Aljas hazugság ez nem, spórolás.
Persze van akinek nagyon kevés jut életre is, nagyon sajnálatos, hogy kenyéren és krumplin kell élnie hónapokon át.
De hogy valaki azt állítsa, hogy önszántából eszik így, azt simán be kéne zárni valahova.
Pfff. Hát nekem volt szerencsém pár hónapig üres rizsen, üres krumplin, margarinos kenyeren, fűszeres tésztán, húsmentes paprikásrumplin, és ehhez hasonlókon élni. Nem jókedvemből tettem. Mikor a lakótárs sütötte a csirkemellét, és éreztem az illatát, én bent sírdogáltam a szobámban.
Egyetek akkor vifont, meg 2 péksütit egész nap, én inkább csirkemellet, zöldséget, gyümölcsöt, halat eszek, és nem patkolok el egy náthától. Kezét csókolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!