Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hozzá szoktattam a kislányomat...

Hozzá szoktattam a kislányomat a bébi ételekhez, mit tegyek most?

Figyelt kérdés
A kis lányom 7 hónapos. 4 hónapos kora óta kap bébi ételt. Szépen fokozatosan vezettem be nála, viszont nagyon elrontottam, hogy csak bébi ételt kapott, főtt ételt nem. Most próbálnám rászoktatni arra az ételre amit én készítenék neki, de semmi nem jött be. Nagyon jól tudom, hogy elrontottam, de sajnos fogalmam sincs hogyan kellene helyre hoznom. Tegnap történt az esett, hogy a kedvencét főztem, csupán vízben főztem neki sütőtököt mikor már elfőtte a levét és csak egy kevés maradt, amivel összeturmixoljam összetörtem neki és adni próbáltam volna. A kislányom azonban ordított, forgatta a fejét, mindent csinált csak enni nem evett. Hoztam be neki bébi ételt ( natur sütőtököt) azt pedig élvezettel habzsolta. ( legyetek kedvesek kíméljetek meg attól, hogy mennyire elrontottam, mert tisztában vagy vele és bánom már )
2015. febr. 6. 17:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
74%

Tedd bele egy bébiételes üvegcsébe a saját ételedet, az megoldhatja a gondot :))))

A másik, hogy a kislányod csak hisztizik, ne aggódj. Teljesen normális jelenség a gyerekeknél. Ne engedj neki, mert így egy idő után ő fog diktálni és te csak lesheted a kívánságát :) Ha üvölt, sír, beszélj hozzá, ami épp eszedbejut. Nyugtasd meg. Tereld el a figyelmét az étel mivoltáról.

2015. febr. 6. 17:50
 2/13 anonim ***** válasza:
65%
Ne haragudj, de a natúr főtt tököt én sem enném meg. Bolonditsd meg egy kis krumplival, sajttal, husival, pici fűszerrel. Legyen ízletes, amivel megkínálod, és az üveg jó ötlet.
2015. febr. 6. 17:53
 3/13 anonim ***** válasza:
41%

Húst meg sajtot ugyan nem kellene adni 7 hónapos gyereknek talán. A tejtermékek bevezetését először 1 éves korban javasolják, a húst még később. Szóval hülyeségeket ne írjunk már első.

Ha már kombinálni akarjuk - bár nem tudom mi a baj a sütőtökkel, kellemes, édes íze van - akkor őszi gyümölcsökkel, pl. alma, körte nagyon jól megy.

2015. febr. 6. 17:57
 4/13 anonim válasza:
62%

nem érték ezzel egyet, hogy húst ne adjunk egy 7 hónaposnak. a mi védőnőnk azt mondta, hogy pici csirkehús mehet mindenbe. ráadásul nem csak a cs.mell, hanem inkább a comb, mert az aktívabb testrész.

eleinte én is natúr főztem mindent, nem igazán díjazta az úrfi, most meg, hogy azt eszi javarészt, amit mi, a névérték nem kell neki. pici fűszer, hogy íze is legyen, nem árt :)

2015. febr. 6. 18:26
 5/13 anonim válasza:
84%
nem névérték hanem BÉBIÉTEL, bocsi, autocorrect :D
2015. febr. 6. 18:27
 6/13 anonim ***** válasza:
68%
7 hónaposan már simán kaphat húst, csirkemellet pl. Kezd el keverni a bébiételt és az általad főzötted és fokozatosan csökkentsd a bébikaját.
2015. febr. 6. 18:46
 7/13 anonim ***** válasza:
42%

[link]

Akkor ezek biztos rosszul tudják, hogy 7 hónaposnak csirkét, pulykát, és túrót is ad. De a 7 hónaposnak való kész bébiételekben is van.

[link]

És gondolom a gyár is rosszul tudja, hogy nyulat, marhát ,halat ad.

2015. febr. 6. 19:20
 8/13 anonim ***** válasza:
68%

Hogy maradjunk a témánál:

Csapd be a gyereket, rakd bele az üvegbe és úgy etesd. Úgysem fogja tudni, hogy azt te főzted, vagy a babagyár, csak azt látja, hogy onnan veszed ki. Aztán szép lassan elhagyod az üveget, vagy csak jól látható helyre teszed, mintha kiborítottad volna a tányérra. Mást nem tehetsz, vagy beleerőszakolod, bármennyire is hisztizik. Ha nincs más úgyis megfogja enni előbb vagy utóbb, mert az éhség nagyobb úr mint a dac.

2015. febr. 6. 19:26
 9/13 anonim ***** válasza:
54%
"rakd bele az üvegbe " és fokozatosan keverj bele egyre többet a tiédből a bébiételbe.
2015. febr. 6. 20:02
 10/13 anonim ***** válasza:
21%
Ízesítsd rendesen az ételét. 7 hósan már sok mindent ehetne, amit magatoknak főzöl.
2015. febr. 6. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!