Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Melyik népnek és nemzetnek...

Ödi2 kérdése:

Melyik népnek és nemzetnek vannak, olyan étkezési szokásaik, amik tartalmaznak olyan fogásokat is, mely más kultúr körben elfogadhatatlan? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

A franciák kutyaevéséről feltett kérdés inspirált...:-)

Főleg saját tapasztalat érdekel,de olyan ami kiverte a biztosítékot...

Pl. Nálam a nurongi,vietnámban...

Nem vitát szeretnék indítani,inkább körbejárni azt,h ami nálunk mondjuk házi kedvenc/kutya,macska/ az máshol csemege,vagy nálunk ínyenc falat/marha steak/ az máshol szent állat...

Szerintem érdekes és tanulságos téma lehet...:-)

2015. jan. 29. 14:29
 1/6 anonim ***** válasza:
85%

Nálam az említett kutya- és lóhúson kívül a majomagyvelő evés csapja ki a biztosítékot, amit állítólag már betiltottak Kínában, de ha jól tudom, Afrikában is űzték/ űzik. Meg úgy minden olyan étel, ami az állatok szükségtelen szenvedésébe kerül.

Nekem pl. a hús nagy része hal és csirkemell, mást ritkán eszem, egyrészt rossz az íze, másrészt sajnálom a disznókat és a marhákat.

Viszont hernyót szerintem simán ennék, ha jól el lenne készítve:D Meg csigát és békát is.

Eszembe jutott az az eset, mikor Ozzy Osbourne leharapta egy denevér fejét, mert úgy be volt állva, hogy azt hitte, hogy játék. Na az is fincsi lehetett...

2015. jan. 29. 14:47
 2/6 anonim ***** válasza:
70%

De ezeken a linkeken lehet 'csemegézni': [link]

[link]

2015. jan. 29. 14:48
 3/6 anonim ***** válasza:
75%
A britek ecettel locsolják meg a hasábburgonyájukat, pfúj:)
2015. jan. 29. 15:21
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Kiegészités a cikkhez: A szalontüdö Bécsben ismert, kedvelt étel (Vagy ök már "keleti" emberek?)
2015. jan. 29. 15:22
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi a linkeket,tanulságosak...

Vietnámban rengeteg kukac,lárva,rovar fogás van és jó párat kipróbáltam. Az egyik legdurvább a mézes skorpió volt,amin még a méreg zacskó is a fullánkkal együtt rajta volt... Meglepően ízletes és jó ételek,csak önuralom kell sokhoz...:-)

Tényleg egy kultúr sokk az ilyen fogásokkal szembesülni.

A főiskolán nemzetközi szakon végeztem,a koleszban,japán,kínai,amerikai,indiai,ausztrál és még a fene sem tudja hány országból voltunk...

A mi lakó tömbünkben amerikai,kínai,orosz,szlovák és mi magyarok voltunk. Kitaláltuk egyszer,h minden hétvégén fôzzünk és kínáljuk meg egymást,ismerjük meg az ételeinket is. A legszörnyűbb kajákat az amerikai srácok prezentálták,főzni nem tudtak,minden alapanyagot otthonról hozattak és borzadályos félkész kajákat tuningoltak fel... :D

A kínaiak is az európai gyomornak sok voltak. Tradícionálisan főztek,semmi finomítás és nyitás nem volt a nyugati ízlés felé,szörnyen büdös volt főzés alatt,az eredmény pedig,hol ízlett,hol kellett a sok pia mellé,mert különben...:-)

Érdekes módon az orosz ízlett mindenkinek a legjobban, értettek is hozzá,de olyan fűszereket és alapanyagokat használtak ami mindenkinek megfelelt.

Tengeriherkentyűket,kígyót,békát,csigát,különféle érlelésű élelmiszereket itt ettünk először és biztos,h itt kapott el a gépszíj az extrém különlegességek felé. A 100 napos tojást,azóta is imádom például...:-)

2015. jan. 29. 15:42
 6/6 anonim ***** válasza:
A sült tarantula.
2015. jan. 29. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!